Koronavirus ei tahdo jättää edellisen kerran reilut kaksi viikkoa sitten pelannutta Vancouver Canucksia rauhaan.

NHL:n nettisivuilla kerrottiin, että joukkueessa on edelleen karmea tilanne: Nyt siinä on todettu viimeisimpien tietojen mukaan jopa 25 koronatartuntaa. Kun näistä hurjat 21 on pelaajilla, ei Canucksissa ole käytännössä yhtään tervettä soturia. Seuraa piinaavassa viruksessa on kyseessä jonkinlainen muunnos.

Nyt Vancouverilta on siirretty viikonlopun Calgary Flames -ottelut. Kun NHL:n runkosarjan on tarkoitus päättyä toukokuun puolen välin paikkeilla, tulee Canucksille kiire rästipelien pelaamisen kanssa. Joukkue on urakoinut vasta 37 ottelua suunnitellusta 56 pelistä, eli nyt sille on luvassa mahtipontiset 19 matsia pitkän tauon jälkeen noin kuukauden sisään.

NHL:n varakomissaari Bill Daly sanoi maanantaina, että joukkueen kausi ei lyhene alle 56 suunnitellun ottelun.

Vaikka peruista otteluista kasa on Calgarya vastaan, ei Flamesissa katkeroiduta muuttuvan arjen vuoksi.

– Suurin huoleni on se, että nämä ovat nuoria miehiä, joilla on perheitä. He eivät näytä saavan tarvittavia rokotteita tämän hillitsemiseksi, Flames-luotsi Darryl Sutter mietti.

– Emme voisi vähempää välittää jostain peliaikataulusta. Toivomme kaikkien olevan turvassa ja paranemaan päin – toivon heidän perheiden olevan kunnossa. Ne ovat tärkeimpiä juttuja, Flamesin Johnny Gaudreau jatkoi.

Tanner Pearsonille jatkot

Vaikka Canucksissa on vaikeaa, katsotaan joukkueessa myös eteenpäin. Joukkue kiinnitti Tanner Pearsonin kolmivuotisella ja 9,75 miljoonan dollarin pahvilla juuri, kun hyökkääjästä olisi pian tullut rajoittamaton vapaa agentti.

Tällä kaudella tehot 6+5=11 (-7) nakuttanut 28-vuotias hyökkääjä on Stanley Cup -voittaja Los Angeles Kingsin väreistä kesältä 2014.

– Hän näyttää esimerkkiä. Hän pelaa hienoa kiekkoa ja tarjoaa nuorille ydinpelaajillemme korvaamatonta johtamisen kokemusta, GM Jim Benning iloitsi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Tannerin ja hänen perheensä jatkaessa Vancouver Canucksissa.