Anaheim Ducksin farmiseura San Diego Gullsissa vahvoja otteita esittänyt superlupaus Jamie Drysdale debytoi perjantain vastaisena yönä NHL:ssä ottelussa Arizona Coyotesia vastaan.

18-vuotias viime syksyn ykköskierroksen kutosvaraus on iskenyt alkukauden 14 AHL-pelissä komeat pisteet 4+6=10, joten kutsu ylös oli lopulta vain ajan kysymys.

Ja komea oli se debyyttikin – suorastaan valtava. Ducksin kolmosparissa puolustanut peluri saalisti 4-2-voitossa tehot 1+1=2 vastaten joukkueensa 2-1-kavennuksen iskemisestä ja 2-2-tasoituksen alustuksesta.

Tehotilastoon lukeman +2 kerännyt 18-vuotias nuorten maailmanmestari sai peliaikaa reilut 18 minuuttia, ja tuon aikana hän pystyi takomaan historiaa noilla mainituilla tehoillaan.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Jamie Drysdale became the 13th player in League history to record multiple points while making his NHL debut at age 18 or younger (regular season), and just the third defenseman to do so. #NHLStats

Puolustajasta tuli vasta 13. pelaaja kautta NHL-historian, joka on pystynyt takomaan vähintään kaksi pinnaa 18-vuotiaista tai nuoremmista debytanteista puhuttaessa. Jos tilasto pilkotaan pakkeihin, on kanukki vasta kolmas tässä onnistunut. Muut pelurit ovat Ray Bourque ja Petr Svoboda noin 40 vuoden takaa.

Ottelussa myös toinen suurlupaus, Anaheimin juhannuksen 2019 ykköskierroksen 9. varaus Trevor Zegras nakkasi uransa ensimmäisen pöntön. Vaikka Ducks kyntää syvällä, voisi tulevaisuuden kuvitella olevan sentään jollain tolalla.