AHL:n menneen viikon ehdottomasti kuumin nimi oli Manitoba Moosessa pelannut Ville Heinola. Tämä oli kaivattu muutos, sillä suomalainen aloitti kautensa AHL:ssä huomattavasti odotuksia hitaammin.

Viime viikon neljässä ottelussa Heinola merkkautti tehot 0+5. Hänen koko kauden saldonsa on nyt 16 pelatun ottelun jälkeen 4+6=10. Heinola on koko farmiliigan pistepörssin jaetulla kolmannella sijalla, vaikka on pelannut muita vähemmän.

Hienoista otteista huolimatta Heinolan voi olla vaikea murtautua Winnipeg Jetsin NHL-miehistöön. Jets on nimittäin ollut viime aikoina erinomaisessa iskussa ja voittoja on sadellut toisensa perään. Voittavaa joukkuetta ei ole syytä lähteä turhaan muuttamaan.

AHL:ssä alkukauden loistanut Rasmus Kupari pääsi näyttämään taitojaan NHL:n puolella. Hän jäi kolmessa ottelussa kiikaritehoille ja joutui palaamaan takaisin farmiin. Suomalaishyökkääjä pelasi viime viikolla myös kaksi ottelua AHL:ssä ja keräsi niissä tililleen kaksi syöttöpistettä.-

Edmontonin tuleva ykkösvahti?

Edmonton Oilersin maalivahtikaruselli on pyörinyt jatkuvasti viime vuosina. Seuralla on ollut jatkuvia vaikeuksia löytää luotettavaa ykköstorjujaa. Sellainen saattaa kuitenkin löytyä seuran omasta organisaatiosta.

Edmontonin 22-vuotias maalivahtilupaus Stuart Skinner on ollut aivan liekeissä tällä kaudella AHL:n puolella. Hän on esiintynyt kymmenessä ottelussa torjuntaprosentilla 93,7. Skinner on Edmontonin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2017.

Skinner on päässyt jo antamaan näyttöjä NHL:n puolella. Hän torjui yhdessä ottelussa torjuntaprosentilla 86,8, joten NHL-läpimurtoa tuskin kannattaa odottaa vielä tällä kaudella.