Moni NHL:n seuraaja saattoi ajatella, että Olli Määtällä olisi edessään tuskaiset ajat, kun kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja siirtyi täksi kaudeksi Los Angeles Kingsiin – joukkueeseen, joka oli povattu ennen kautta taalaliigan pohjamutiin.

Vaan mitä vielä. Kings oli ennen perjantaiaamua jopa kuuden pelin voitto- ja seitsemän ottelun pisteputkessa. Vaikka nuo katkesivat 1-3-tappioon Minnesota Wildia vastaan, taistelee LA tosissaan jatkopaikasta läntisessä divisioonassa.

Kautta on pelattu kolmannes, ja kesän 2012 ja 2014 mestarin ero kärkijoukkue Vegas Golden Knightsiin on kaksi pinnaa. Vahvasti on mennyt myös Määtällä, joka joutui todistamaan äskettäin jopa katsomokomennusta.

Peruspakki on saanut uudessa joukkueessa jujusta hiljalleen kiinni, ja äskettäin hän luuti St. Louis Bluesia vastaan Kingsin ykkösparissa jopa yli 25 minuuttia Drew Doughtyn rinnalla. Lauantaiyönä minuutteja tippui lähes 21.

– Kyseinen puolustajapari esiintyi Blues-pelissä liki 30 minuuttia todella vakuuttavasti, ja Olli oli siinä isossa roolissa. Hän on mielestäni näyttänyt paljon itsevarmemmalta kuin aiemmin tällä kaudella. Hän on sisäistänyt hienosti sen, kuinka haluamme pelata, ja hän tekee hyviä ja fiksuja kiekollisia ratkaisuja, Kings-luotsi Todd McLellan oli kehunut esimerkiksi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Kesän 2016 ja 2017 Stanley Cup -mestari ei ole pisteillä mässäillyt, kun 15 pelin saldo on 0+1=1 (+3). Toisaalta peruspuolustaminen on juuri se asia, joka on jyväskyläläisellä mennyt Kingsissä eteenpäin peli peliltä.

– Olli puolustaa hyvin, peittää laukauksia ja tekee kaiken sen, mitä pitääkin. Hieno juttu sekä hänen että koko joukkueena kannalta on se, että hän on pystynyt vastaamaan odotuksiin erinomaisesti.

Määttä siirtyi Los Angelesiin edustettuaan Chicago Blackhawksia vain ynden kauden ajan. Ennen sitä Pittsburgh Penguinsin kesän 2012 ykköskierroksen 22. varaus pelasi Pensissä kaudesta 2013-14 lähtien. Määttä on pelannut taalaliigassa 442 runkosarjan peliä pistein 29+96=125 (+64), 78 pudotuspeliottelun saldo on 5+22=27 (+28).