Ilveksessä alkukaudella 11 liigaottelussa kovin prosentein 94,1 häikäissyt Lukas Dostal sai uralleen AHL:ssä lauantaiyönä unelman-alun.

San Diego Gulls voitti kauden avauksessaan Bakersfield Condorsin 4-1 tsekkivahdin venyttyä pikkumustan eteen 29 kertaa. Kiekkoja peräti 96,7 prosentin varmuudella pysäytellyt Dostal valittiin sarja-avauksen kakkostähdeksi.

Gullsin kotisivut kertovat, että Dostal teki välittömästi historiaa: Hänestä tuli ensimmäinen San Diego -vahti, joka on pystynyt voittamaan ensimmäisen AHL-starttinsa gullsilaisena. Se kuulostaa suhteellisen huimalta seurassa, joka on perustettu vuonna 2000. Toki nykyisellä nimellä joukkue on pelannut vuodesta 2015 lähtien.

– Hän on uskomaton poika, ammattilainen. Hän on nuori jannu, mutta näyttää kuin hän olisi ollut tässä sarjassa kymmenen vuoden ajan sen suhteen, kuinka hän huolehtii itsestään, kuinka hän pelaa ja kuinka hän valmistautuu, Gulls-pakki Kodie Curran ylisti sivuilla.

Bakersfield pääsi iskemään sarja-avauksessa ensimmäisen pömpelin, mutta sen jälkeen Dostal otti kiinni 25 kutia putkeen.

Suomessa Dostal kantoi Ilveksen värejä kaikkiaan 64 runkosarjan pelissä prosentein 92,9, päästettyjen maalien keskiarvo oli sekin timanttinen 1,76. Pudotuspeleistä Dostal sai kokemusta seitsemästä pelistä tilastoin 90,7 / 2,71.