NHL:ään ryminällä tullut, ja Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jaloselta kehut saanut Kevin Lankinen jatkoi kelvollisia otteitaan Chicago Blackhawksin maalilla myös Suomen aikaa varhain keskiviikkoaamuna. Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä suomalaisvahdin venyttyä taas parhaimpaansa Canesin 4-3-voittoon päättyneessä pelissä.

Ensiksi kahden ja sitten maalin takaa rinnalle noussut Chicago sai matkaansa pinnan, kun ottelu venyi aina voittolaukauskisaan asti. Siinä Lankinen antautui kerran kolmesta.

Mutta kuten todettua, Ahon ja Teräväisen käsittelyssä Lankinen ei kuitenkaan antautunut. Kumpikin suomalainen ampui maanmiestään kohti kolmesti, ja kaikkiaan maailmanmestari joutui ottamaan peräti 38 koppia. Korsolaislähtöisen timantin prosentit näyttivät taistossa lopulta vakuuttavia lukemia 92,7.

Ensimmäinen erä meni 2-2, toinen 0-0 ja kolmas 1-1.

– Carolina on erinomainen joukkue, jonka kokoonpanossa on paljon kokoa, nopeutta, taitoa ja syvyyttä. Ensimmäisillä minuuteilla emme olleet valmiita. Olen tyytyväinen siihen, kuinka reagoimme ja palasimme peliin, Blackhawks-luotsi Jeremy Colliton sanoi seuran kotisivuilla.

Viime vuosikymmenen dynastia Chicago on keskisessä divisioonassa kuudentena, joskin vain kaksi pinnaa kärjestä perässä. Ja se kärki on nimenomaan Carolina.