Se oli siinä: Boston Bruinsin Stanley Cup-mestari päättää uransa

© Kuva: Getty Images

Stanley Cup-voittaja Adam McQuaidin kiekkoura on ohi.

34-vuotiaan puolustajan edellisestä tosipelistä on aikaa jo lähes kaksi vuotta. Viimeiseksi joukkueeksi jäi Columbus Blue Jackets.

– Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun kerron lopettamisestani julkisesti, mutta luulen tienneeni jo jonkin aikaa etten enää tule pelaamaan, McQuaid toteaa Kanadan yleisradioyhtiö CBC:lle antamassaan haastattelussa.

Päätöksen taustalla ovat terveyssyyt. Uransa aikana useista vammoista kärsineen McQuaidin pelit päätti lopulta Montreal Canadiensia edustaneen – nykyisen Chicago Blackhawks-hyökkääjä – Andrew Shaw’n törkytaklaus maaliskuun lopulla 2019.

McQuaid edusti suurimman osan NHL-urastaan Boston Bruinsia summaten 512 taalaliigan runkosarjaottelussa tehot 16+57=73. Pudotuspelejä oman pään tunnollinen luuta pelasi 68 kirjauttaen niissä 11 (3+8) tehopinnaa.

Uran ehdoton kruunu oli Stanley Cup-voitto Bruinsissa kesällä 2011.