[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609772636132{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Colorado Avalanche lähti viime kauteen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, joskin kärkipelaajien loukkaantumiset sotkivat joukkueen peliä runkosarjassa sekä Mikko Rantasen että Gabriel Landeskogin kärsittyä pitkistä loukkaantumisista.

Avalanchen ykköstähti Nathan MacKinnon ottikin joukkueensa komeasti reppuselkään. Tuulennopea ja umpitaitava kanadalaissentteri nakutti 69 runkosarjapelissä tehot 35+38=93, mikä oikeutti kakkossijaan runkosarjan arvokkaimman pelaajan Hart-äänestyksessä.

Kauden sensaatiopelaajaksi nousi lopulta ensimmäistä täyttä NHL-kauttaan pelannut puolustaja Cale Makar, joka iski 58 peliin hurjat 50 12+38) tehopistettä ollen joukkueensa toiseksi tehokkain pistemies. 22-vuotias Makar palkittiin kauden jälkeen parhaan tulokkaan Calder-pystillä.

Avalanchen nykytasosta kertoo paljon se, että joukkue ylsi tähtipelaajiensa loukkaantumisista huolimatta läntisessä konferenssissa kakkossijalle heti St. Louis Bluesin jälkeen. Itäisestä konferenssista paremman voittoprosentin keräsi vain runkosarjan ykkösjoukkue Boston Bruins.

Pudotuspeleissä Avalanche kukisti ensin Arizona Coyotesin rutiininomaisesti voitoin 4-1, mutta mestaruusunelman tavoittelu katkesi seuraavalla kierroksella lopulta itsensä finaaleihin asti selvittäneen Dallas Starsin käsittelyssä voitoin 3-4. Ottelusarjan ratkaisijaksi nousi lopulta seiskapelin hattutempullaan Starsin Joel Kiviranta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Nikita Zadorov (Chicago)
Puolustaja, 25 vuotta

Neljä kautta Avalanchen takalinjoilla luutinut Zadorov treidattiin Chicagoon, josta paluupostissa saapuu kakkosketjun laidalle tulivoimaa tuova Brandon Saad. Järkälemäinen venäläinen pelasi viime kaudella 64 runkosarjapeliä (4+9=13) sekä 15 pudotuspeliä (3+2=5).

Kuva: Getty Images

Vladislav Namestnikov (Detroit)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Tshekkihyökkääjä aloitti viime kauden NY Rangersissä, josta mies treidattiin kesken kauden Ottawa Senatorsin kautta Avalancheen. Ehti pelata Avalanchessa vain yhdeksän runkosarjapeliä, joissa onnistuikin mukavasti (4+2=6). Ei mahtunut otteistaan huolimatta Joe Sakicin tulevan kauden suunnitelmiin, minkä vuoksi kiekkokiertolaisen matka jatkuu Detroit Red Wingsiin, joka maksaa hyökkääjälle kaksi miljoonaa dollaria kaudessa.

Kuva: Getty Images

Matt Nieto (San Jose)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Liukasliikkeinen laituri jäi kolmen ja puolen Avalanche-kautensa aikana alempien kenttien rooliin. Viime kaudella 70 runkosarjapeliä tehoin 8+13=21. Palaa takaisin NHL-uransa ensimmäiseen seuraan Sharksiin.

Anton Lindholm (Chicago)
Puolustaja, 26 vuotta

Ruotsalainen ei onnistunut neljän Avalanche-kautensa vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:ssä, vaan sahasi vuodesta toiseen NHL:n ja farmiliigan väliä. Treidattiin Blackhawksiin osana Zadorov-Saad-kauppaa.

Muut: Mark Barberio, p (Lausanne, NLA), A.J. Greer, lh (NY Islanders), Antoine Bibeau, mv (Carolina), Michael Hutchinson, mv (Toronto), Kevin Connauton, p (Florida).[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Brandon Saad (Chicago)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

GM Joe Sakic kertoi offseasonin aluksi seuran hakevan kokoonpanoonsa kakkosketjun hyökkääjää sekä top 4 -puolustajaa. Zadoroviin vaihdetusta kaksinkertaisesta Stanley Cup -voittaja Saadista Avalanche saakin kauan kaivattua apua ykkösketjun alapuolelle nimenomaan tuloksentekorooliin. Kokenut laituri iski viime kaudella 58 runkosarjapeliin tehot 21+12=33. Kuusivuotinen, kuuden miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu alkavan kauden jälkeen.

Kuva: Getty Images

Devon Toews (NY Islanders)
Puolustaja, 26 vuotta

Avalanche käytti hyväkseen Islandersin tukalan palkkakattotilanteen ja hankki Toewsista itselleen luotettava top 4 -puolustajan vaihdossa kahteen 2. kierroksen varausoikeuteen ja kiinnitti tämän samantien neljän vuoden sopimuksella (AAV 4,1 miljoonaa dollaria). Viime kaudella vasta uransa ensimmäisen täyden NHL-kauden pelannut Toews nakutti 68 runkosarjapeliin tehot 6+22=28. Pudotuspeleissä 22 peliä tehoin 2+8=10.

Muut: Miikka Salomäki, h (Toronto), Kiefer Sherwood, h (Anaheim), Dennis Gilbert, p (Chicago), Kyle Burroughs, h (Anaheim).[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mikko Rantanen
Laitahyökkääjä, 24 vuotta

Avalanchen monivuotinen kärkisonni sanan varsinaisessa merkityksessä. Loukkaantumiset vaivasivat Nousiaisten kasvatin ensimmäistä kautta jättimäisen, kuuden vuoden ja 55,5 miljoonan dollarin sopimuksen solmimisen jälkeen. Iski tästä huolimatta runkosarjassa 42 peliin komeat tehot 19+22=41. Pudotuspeleissä Rantanen nakutti 15 peliin hurjat tehot 7+14=21. Alkavan kauden suurin toive lieneekin pysyminen terveenä, sillä mies muodostaa yhdessä MacKinnonin kanssa Avalanchen hyökkäyksessä koko NHL:n mittapuulla täysin pysäyttämättömän tutkaparin.

Kuva: Getty Images

Joonas Donskoi
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Raahelainen aloittaa Avalanchessa toisen kautensa nelivuotisesta ja 3,9 miljoonan dollarin vuosipalkan takaavasta sopimuksestaan. Ensimmäinen Avs-kausi sujui laitahyökkääjältä kaksijakoisesti. Ajoittain jopa ykkösketjussa loukkaantuneita tähtiä tuurannut Donskoi iski 65 runkosarjapelissä tehot 16+17=33. Monipuolisena hyökkääjänä Donskoi on joukkueelleen kullan arvoinen pelaaja, sillä miehen voi heittää tilanteen mukaan ketjuun kuin ketjuun.

Kuva: Getty Images

Miikka Salomäki
Laitahyökkääjä, 27 vuotta

Pohjois-Amerikassa jo syksystä 2013 alkaen pelannut Salomäki jäi viime kaudella Nashville Predatorsissa farmirooliin ja mies kaupattiinkin loppukaudesta Toronto Maple Leafsiin, jossa voimahyökkääjä ei saanut tililleen ainuttakaan NHL-peliä. Sai Avalanchelta vuoden mittaisen kaksisuuntaisen sopimuksen. Murtautuminen kovaan Avs-hyökkäykseen kiven alla.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609776892268{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Jared Bednar

[/vc_column_text][vc_column_text]48-vuotias Bednar aloittaa viidennen kautensa Avalanchen peräsimessä.

Nuori päävalmentaja on seurannut nykyisen rungon nousua läheltä aina NHL:n pohjilta kärkikastiin. Miehen ensimmäinen kausi tuotti vuosikymmeniin surkeimman pistesaaliin (48), mutta seuraavalla kaudella nuoret vastuunkantajat olivat valmiita kärkirooleihin. Joukkue lähes tuplasi pistemääränsä (95), mikä takasi Bednarille paitsi työrauhan, myös valinnan vuoden parhaaksi valmentajaksi.

Alkavalla kaudella miehen taustatiimissä työskentelevät apuvalmentajat Ray Bennett ja Nolan Pratt sekä maalivahtivalmentajana jatkava Jussi Parkkila.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609777275813{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Nathan MacKinnon

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1609777502189{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

MacKinnon osoitti viimeistään viime kaudella korvaamattomuutensa joukkueelleen muiden ykköstähtien, Rantasen ja Landeskogin oltua pitkiä aikoja sivussa loukkaantumistensa vuoksi.

Supernopean ja umpitaitavan kanukin valinta jopa kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi oli lähellä – ja tämän vesitti vain Edmonton Oilersin Leon Draisaitlin vielä sensaatiomaisempi kausi.

MacKinnon aiheuttaa vaihdosta toiseen hämmennystä vastustajan kenttäpuoliskolla, mikä tekee hyökkääjästä paitsi yhden sarjan viihdyttävimmistä, myös vaarallisimmista supertähdistä.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609777560396{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Bowen Byram

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

19-vuotias kesän 2019 nelovaraus saattaa hyvinkin muodostaa parin kauden päästä koko NHL:n parhaan puolustajakaksikon yhdessä Cale Makarin kanssa.

Kanadan U20-joukkueen kippari on Makarin tavoin ilmiömäinen luistelija, joka tekee nyky-NHL:ssäkin tuhojaan pelkällä luisteluvoimallaan ja nopeilla rytminvaihdoksillaan.

Onko 185-senttinen ja 86-kiloinen puolustaja valmis NHL-vastuuseen jo alkavalla kaudella?[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 1.

Avalanche kamppailee läntisen divisioonan voitosta St. Louis Bluesin ja Vegas Golden Knightsin kanssa, eikä muista joukkueista (San Jose, Arizona, Minnesota, Los Angeles, Anaheim) ole kiusaajiksi kuin yksittäisissä otteluissa.

Joukkue sai kauan kaipaamaansa tulitukea top 6 -hyökkäykseensä Brandon Saadin muodossa, mikä mahdollistanee kapteeni Landeskogin peluuttamisen kakkosketjussa ainakin kauden alussa. Devon Toews tuo Nikita Zadoroviin verrattuna enemmän hyökkäyspään uhkaa puolustukseen.

Varsinkin pudotuspeleissä maalivahtipeli nousee valtavaan rooliin, ja tämä lieneekin Avalanchen ainoa kompastuskivi. Pystyykö viime kauden pudotuspeleissä kohtalokkaasti loukkaantunut veskarikaksikko Philipp Grubauer-Pavel Francouz kannattelemaan tähtisikermän tällä kertaa päätyyn asti?

Entisestään vahvistunut Avalanche on joka tapauksessa suosikki divisioonansa voittajaksi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Andre Burakovsky Nathan MacKinnon Mikko Rantanen
Gabriel Landeskog Nazem Kadri Brandon Saad
Valeri Nitshuskin J.T. Compher Joonas Donskoi
Tyson Jost P-E Bellemare Matt Calvert

 

Puolustajaparit:

Devon Toews Cale Makar
Samuel Girard Erik Johnson
Ryan Graves Ian Cole

 

Maalivahdit:

Philipp Grubauer
Pavel Francouz

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=33 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]