[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Toisen kokonaisen kautensa Washington Capitalsin peräsimessä aloittanut Todd Reirden sai ryhmänsä iskuun heti alkukaudesta, eikä joukkue hävinnyt kahden ensimmäisen kuukauden aikana varsinaisella peliajalla kuin vaivaiset neljä kertaa.

Kapteeni Aleksandr Ovetshkin hääri tuttuun tyyliinsä Washingtonin tehomiehenä jääden avauskuukauden 14 kamppailussaan (11+7=18) vain kolmesti ilman tehopisteitä. Lisäksi vahvaa tulitukea tarjoili puolustuksen johtohahmo John Carlson, jonka pistetehtailu yltyi syyskaudella historiallisen hurjaksi.

Vuoden vaihteeseen tultaessa Capitals oli ottanut 59 sarjapisteellään (26-9-5) liigan piikkipaidan, eikä edes ykköstorjuja Braden Holtbyn ailahtelevat otteet tolppien välissä sekä joukkueen tehoton ylivoimapelaaminen hyydyttäneet pääkaupunkilaisten menoa.

Fyysisyys, aktiivinen karvauspeli sekä pelaajiston laatu pitivät huolen siitä, ettei toiminta mennyt kevätkaudella löysäilyksi. Ovetshkinin lisäksi hyökkäyspään onnistujiin kuuluivat muiden muassa T.J. Oshie, Jakub Vrana sekä Tom Wilson, joista jokainen iski kauden aikana vähintään 21 täysosumaa.

Capitals päätyi lopulta runkosarjassa 90 sarjapisteeseen (41-20-8), joka riitti Itäisessä konferenssissa kolmanteen sijaan ja suoraan pudotuspelipaikkaan.

Jokin kuitenkin muuttui merkittävästi koronapandemian pakottaman tauon aikana, eikä Capitals ollut kesän tärkeillä hetkillä enää entisensä. Avauskierroksella vastaan asettui Barry Trotzin piiskaama New York Islanders, joka pudotti lopulta Capitalsin jatkosta otteluvoitoin 4-1. Kauden jälkeen Capitalsin seurajohto ilmoitti erottavansa päävalmentaja Reirdenin tehtävistään.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Patrick Smith/Getty Images)

Braden Holtby (Vancouver Canucks, NHL) Maalivahti, 31-vuotta

Koko tähänastisen NHL-uransa ajan Capitalsia edustanut Holtby päätyi viime kauden jälkeen rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi, eikä seura voinut enää pitää kiinni pitkäaikaisesta luottoveskaristaan. Kertaalleen taalaliigan parhaaksi maalivahdiksi valittu kanadalainen solmi Canucksin kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

 

Kuva: Getty Images

Radko Gudas (Florida Panthers, NHL) Puolustaja, 30-vuotta

UFA-listalle kauden jälkeen päätyneelle Gudakselle ei löytynyt enää tilaa Capitalsin alakerrasta ja mies sai etsiä uutta työantajaa muualta. Lopulta Florida Panthers kiinnitti kovaotteisen tshekkipuolustajan kolmen vuoden sopimukseen.

 

(Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Travis Boyd (Toronto Maple Leafs, NHL) Hyökkääjä, 27-vuotta

Duunaripelaajana tunnetulla Boydilla oli viime kauden aikana vaikeuksia mahtua Capitalsin kokoonpanoon, jonka takia pelejä kertyi lopulta vain 24 kappaletta (3+7=10). Rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi joutunut Boyd siirtyy Torontoon ensi kauden kattavalla sopimuksella.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Sean M. Haffey/Getty Images)

Conor Sheary (Pittsburgh Penguins, NHL) Hyökkääjä, 28-vuotta

Capitals saanee alkavalla kaudella tarvittavaa luisteluvoimaa, kun ilman sopimusta Pittsburghissa jäänyt Sheary siirtyy vahvistamaan Capitalsin alempia hyökkäysketjuja vuoden mittaisella sopimuksella.

 

(Photo by Claus Andersen/Getty Images)

Justin Schultz (Pittsburgh Penguins, NHL) Puolustaja, 30-vuotta

Niin ikään rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi viime kauden jälkeen päätynyt Schultz toivoo saavansa Washingtonista uuden nosteen uralleen. Loukkaantumiset ovat haitanneet kiekollisen kanadalaispakin työskentelyä viime vuosina, eikä pistetehtailu ole todellakaan ollut sellaista johon Schultz on parhaimmillaan pystynyt.

 

(Photo by Patrick Smith/Getty Images)

Zdeno Chara (Boston Bruins) Puolustaja, 43-vuotta

Hätäisimmät olivat jo tuomitsemassa slovakkijätin uran päättyneen, mutta toisin kävi. Edelleen voitonhaluinen sekä paloa pelaamiseen tunteva Chara siirtyy Capitalsiin ensi kauden kattavalla sopimuksella.

 

 

(Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Trevor van Riemsdyk (Carolina Hurricanes, NHL) Puolustaja, 29-vuotta

Kolme viimeistä kautta Hurricanesissa kiekkoillut yhdysvaltalaispakki vahvistaa alkavalla kaudella Capitalsin alempia pakkipareja. Viime kausi Carolinassa tuotti miehelle 49 ottelussa vaatimattomat tehot 1+7=8.

 

(Photo by Abbie Parr/Getty Images)

Henrik Lundqvist (New York Rangers, NHL) Maalivahti, 38-vuotta

New York Rangersista ulosostettu Lundqvist teki syksyllä Capitalsin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Ruotsalaisvahdin pitkä ja maineikas ura uhkaa kuitenkin saada karmivimman mahdollisen lopun, kun avosydänleikkaukseen joutuneelta Lundqvistilta jää sivuun koko ensi kausi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]Ei suomalaisia[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609697838650{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Peter Laviolette

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Getty Images)

Nashville Predatorsista lähtöpassit kesken viime kauden saaneesta Laviolettesta tuli syyskuussa Capitalsin uusi käskyttäjä poispotkitun Todd Reirdenin tilalle. Lavioletten sopimus Capitalsin kanssa on kolmivuotinen.

Valmentajauransa aikana Laviolette on luotsannut Carolina Hurricanesin mestaruuteen kaudella 2005-06. Lisäksi hän on onnistunut viemään kertaalleen sekä Philadelphia Flyersin (2010) että Predatorsin (2017) Stanley Cupin finaaleihin.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609711589632{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Aleksandr Ovetshkin

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1609716113178{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

(Photo by Patrick Smith/Getty Images)

Kaikkien aikojen maalintekijätilaston kahdeksannella sijalla keikkuva Ovetshkin on jälleen alkavalla kaudella Capitalsin menestyksen kannalta se merkittävin tekijä.

Viime syyskuussa 35-vuotta täyttänyt venäläiskippari jahtaa kunnianhimoisesti kaikkien aikojen maalitilaston piikkipaikkaa hallussa pitävän Wayne Gretzkyn rikkomattomana pidettyä maalimäärää, josta Ovetshkin on 188 osuman päässä. Ero kuulostaa äkkisältään todella suurelta, mutta Ovetshkin jos kuka, on siihen sopiva haastaja.

Viime kaudella mies jakoi kauden parhaan maalintekijän Maurice Rocket Richard Trophy -palkinnon yhdessä Boston Bruinsin tähtihyökkääjä David Pastrnakin kanssa, kun molemmat herrat jäivät runkosarjassa 48 täysosumaan. Palkinto oli Ovetshkinille jo uran yhdeksäs.

 

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609712529416{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Ilja Samsonov

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Scott Taetsch/Getty Images)

Ensi kuussa 23 vuotta täyttävän venäläisvahdin harteille on lastattu melkoiset menestyspaineet. Toisen täyden kautensa taalaliigassa aloittavan Samsonovin on onnistuttava liki täydellisesti, jotta Capitalsilla olisi mahdollisuudet taistella mestaruudesta.

Viime kausi oli kuitenkin erittäin lupaava, sillä Samsonov pelasi Capitalsin maalin suulla kaiken kaikkiaan 26 ottelua (16-6-2) torjuntaprosentin näyttäessä 91,3. Lukema oli huomattavasti parempi, kuin Vancouver Canucksiin siirtyneen Braden Holtbyn (89,7), jonka varaan GM Brian MacLellan ei suostunut enää laskea tulevina kausina.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Itäisen divisioonan 1.

Kivenkova Itäinen divisioona tarjoilee alkavalla kaudella taatusti kiihkeitä ottelupareja, varsinkin kun samaan divisioonaan on laitettu muiden muassa veriviholliseksi miellettävä Pittsburgh Penguins sekä molemmat New Yorkin joukkueet Islanders ja Rangers.

Capitalsin ydinryhmä on pysynyt miltein koskemattomana, eikä suurin ketjumuutoksiin ole ainakaan vielä ollut tarvetta. Kapteeni Ovetshkinin maalisuoli sykkii mitä ilmeisimmin taas tuttuun tyyliin, joka on koko organisaatiolle erittäin iloinen asia.

Lisäksi uutena päävalmentajana penkin taakse loikkaava Peter Laviolette tuo kokemuksellaan varmasti uutta virtaa ja voitonnälkää Capitalsin pelaajistoon.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Hyökkäysketjut:

 

Aleksandr Ovetshkin Jevgeni Kuznetsov Tom Wilson
Jakub Vrana Nicklas Bäckström T.J. Oshie
Carl Hagelin Lars Eller Conor Sheary
Richard Panik Nick Dowd Garnet Hathaway

 

Puolustajaparit:

Brenden Dillon John Carlson
Dmitri Orlov Justin Schultz
Zdeno Chara Nick Jensen

 

Maalivahdit:

Ilja Samsonov
Vitek Vanecek

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=55 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]