New Jersey Devilsin pitkäaikainen ykkösmaalivahti Cory Schneider on saamassa uuden tilaisuuden NHL:ssä.

34-vuotias takavuosien huippuvahti siirtyy testisopimuksella New York Islandersin riveihin. Devils osti amerikkalaismaalivahdin jättimäisen, 7-vuotisen ja kuuden miljoonan dollarin vuosipalkan sisältäneen sopimuksen ulos lokakuussa – kaksi vuotta ennen sopimuksen umpeutumista.

Islandersin nykyinen GM Lou Lamoriello oli mies, joka kiinnitti Schneiderin alunperin Devilsiin kyseisellä jättisopimuksella. Nyt legendaarinen seurapomo on tarjoamassa saman maalivahdin NHL-uralle kenties viimeisen näyttöpaikan.

Devilsiä syksystä 2013 asti edustanut maalivahti pelasi viime kaudella 13 NHL-ottelua torjuntaprosentilla 88,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 3,53. Konkarivahti haki vauhtia myös AHL:n puolelta, jossa mies sai vastuuta 14 ottelun verran.