[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Vegas Golden Knights lähti kauteen 2019-20 tavoitellen jälleen mestaruutta. Edellinen kausi oli päättynyt nöyryyttävään tappioon San Jose Sharksia vastaan seitsemännessä ottelussa.

Runkosarjan Vegas aloitti erittäin nihkeästi. Tästä johtuen päävalmentaja Gerard Gallant sai yllätyspotkut. Hänet korvattiin San Jose Sharksin entisellä päävalmentajalla Peter DeBoerilla.

Valmentajan vaihduttua Vegasin kurssi korjautui. Joukkue nappasi suoran pudotuspelipaikan ja sijoituspelien jälkeen Vegas eteni ratkaisuotteluihin ykköspaikalta.

Mestaruus jäi kuitenkin haaveeksi. Dallas Stars oli läntisen konferenssin finaaleissa parempi otteluvoitoin 4-1. Vegasin isoimmaksi ongelmaksi nousi heikko viimeistely. Tähtipelaajat eivät saaneet kiekkoa toimitettua avoimistakaan paikoista sisään. Päävalmentaja DeBoer syytti heikenneestä itseluottamuksesta Vancouver Canucksin maalivahti Thatcher Demkoa, joka oli ollut kuin muuri edellisessä ottelusarjassa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Paul Stastny (Winnipeg Jets)
Keskushyökkääjä, 34 vuotta

Kokeneen keskushyökkääjän viime kausi oli sen verran heikko esitys, että Vegas päätyi kauppaamaan hänet Winnipegiin. Stastny oli taantunut kolmossentterin tasolle, ja 6,5 miljoonan dollarin vuosipalkka oli liian kova kolaus palkkakattoon. Stastnysta luopuminen ei ole sinäänsä iso isku Vegasille, mutta seura kaipaa edelleen kipeästi uutta sentteriä kärkiketjuihinsa.

Kuva: Getty Images

Nate Schmidt (Vancouver Canucks)
Puolustaja, 29 vuotta

Schmidtin kauppaaminen Vancouveriin herätti pienoisen kohun. Puolustaja oli ollut Vegasin runkopelaajia koko seuran lyhyen historian ajan. Menestystä jahdatakseen Vegas osoitti olevansa valmis luopumaan kenestä tahansa omistaan. Alex Pietrangelo varmasti paikkaa pelillisesti Schmidtin jättämän aukon.

Kuva: Getty Images

Nick Cousins (Nashville Predators)
Hyökkääjä, 27 vuotta

Ura Vegasissa jäi lopulta hyvin lyhyeksi. Cousins esiintyi lähinnä pudotuspeleissä. 17 ottelussa hän merkkautti viisi syöttöpistettä ja keräsi 22 jäähyminuuttia. Hänet olisi ollut mahdollista pitää edullisella jatkosopimuksella, mutta Cousins ei ilmeisesti onnistunut vakuuttamaan Vegasin seurajohtoa.

Kuva: Getty Images

Jon Merrill (Detroit Red Wings)
Puolustaja, 28 vuotta

Jon Merrill on ollut luotettava alempien parien pakki Vegasille jo kolmen kauden ajan. Alemmissa pakkipareissa olisi tarvetta Merrillin kaltaiselle luottosoturille, jotta ykkösnimiä ei tarvitse kuormittaa niin paljon. Nyt Vegasin pakisto on kaikkea muuta kuin tasainen ryhmä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Alex Pietrangelo (St. Louis Blues)
Puolustaja, 30 vuotta

Maailman parhaisiin puolustajiin lukeutuva Pietrangelo on vahvistus mihin tahansa NHL-joukkueeseen. Vegas kaipasi puolustajaa, jonka voi heittää jäälle tilanteessa kuin tilanteessa. Pietrangelo tuo laatua ja rauhallisuutta Vegasin alakertaan, mutta mahduttaakseen hänen sopimuksensa palkkakattoon, seura on joutunut tekemään kompromisseja hyökkäyksensä suhteen.

Kuva: Getty Images

Carl Dahlström (Winnipeg Jets)
Puolustaja, 25 vuotta

Ruotsalaispuolustaja ei ole vielä onnistunut tekemään kunnollista NHL-läpimurtoa. Otteluita on kertynyt Winnipegissä sekä Chicagossa, mutta kummassakaan seurassa ei ole löydetty käyttöä Dahlströmille. Hänestä kertoo paljon, ettei hän onnistunut nappaamaan vakiopaikkaa Winnipegin viime kauden paperinohuesta pakistosta.

 

 

Kuva: Getty Images

Dylan Sikura (Chicago Blackhawks)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Sikura on urallaan paukuttanut kovia tehoja farmissa, mutta NHL-läpimurtoa hän ei ole onnistunut vielä tekemään. Viime kaudella Sikura pelasi yhdeksän NHL-ottelua tehoin 1+2. Vegasissa tarjolla on varmasti isompikin näytönpaikka.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Marcus Kallionkieli
Hyökkääjä, 19 vuotta

Vegas varasi nuoren suomalaishyökkääjän vuoden 2019 varaustilaisuuden viidennellä kierroksella. Tulokassopimuksesta huolimatta häntä ei kannata odottaa NHL-jäille vielä lähivuosina. Alkukauden Kallionkieli on pelannut HIFK:n A-nuorissa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1606989326948{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Peter DeBoer

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Peter DeBoer astui Vegasin penkin taakse kesken viime kauden. Hänestä tuli koko seurahistorian toinen päävalmentaja Gerard Gallantin potkujen myötä.

DeBoerin ohjauksessa Vegas menestyi niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin. Lopulta kausi kaatui heikkoon maalintekopeliin ja viimeistelyyn, josta ei voi syyttää päävalmentajaa.

Aiemmalla urallaan DeBoer on valmentanut San Jose Sharksia, New Jersey Devilsiä ja Florida Panthersia. Valmentajakonkari on useaan otteeseen päässyt pitkälle NHL-pudotuspeleissä, mutta ei ole voittanut ainuttakaan mestaruutta. Hän on siis samassa tilanteessa kuin itse Vegas Golden Knights, joten menestyksen nälkää löytyy varmasti.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1606988027993{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Mark Stone

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1606988015733{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

28-vuotias Mark Stone on Vegasin parhaimmistoa kummassakin päässä kaukaloa. Hän on vuodesta toiseen keskustelussa parhaan puolustavan hyökkääjän Selke Trophyn voitosta.

Stone osoitti viime kaudella myös uskomatonta voittamisen nälkää. Pudotuspelien 20 ottelussa hän tykitti tehot 7+10=17. Jos muulta joukkueelta olisi tullut tulitukea, olisi Vegas päässyt varmasti vieläkin pidemmälle NHL-pudotuspeleissä.

Stone kantoi viime kaudella varakapteenin A-kirjainta rinnassaan, kun Vegas ei ollut nimennyt varsinaista kapteenia. On kuitenkin huhuttu, että ensi kaudeksi Stonen johtajuus saatetaan palkita, ja hänestä tehdään virallisesti kapteeni.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1606988135934{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Zach Whitecloud

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

24-vuotias kanadalaispakki on astetta kokeneempi tulokas. Hän pääsi viime kaudella näyttämään runkosarjassa, mutta vastuuta tuli etenkin pudotuspelien puolella. Hän pelasi yhteensä 20 pudotuspeliottelua tehoin 2+1. Tästä huolimatta Whitecloud lasketaan tulokkaaksi vähäisten runkosarjaotteluiden määrän vuoksi.

Whitecloudilta ei kannata odottaa juurikaan tehoja. Parhaimmillaan hän on hyvää peruspeliä pelaava pakki, joka jakaa mammuttimaisia taklauksia. Kropasta löytyykin pituutta 188 senttimetriä ja massaa 95 kiloa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Läntisen divisioonan 3. sija

Vegas Golden Knightsin joukkue ei ole juuri vahvistunut viime kaudesta. Nate Schmidt on vaihdettu Alex Pietrangeloon, mikä on toki merkittävä muutos, mutta samaan aikaan rahaa ei ole riittänyt muille pelipaikoilla.

Isoimmat kysymysmerkit löytyvät joukkueen sentteriosastolta. William Karlsson ei ole ykkössentteritasoa NHL:ssä. Cody Glassilta vaaditaan valtavia kehitysaskeleita, jotta hän on kakkossentterin ruutunsa arvoinen. Junioreissa 21-vuotias huippulupaus on aikanaan takonut hurjia tehoja. Alkaako kiekko painua viimein reppuun myös NHL:ssä?

Sentteritilanteesta huolimatta Vegas on useiden tähtipelaajiensa ja pienen vaihtuvuuden ansiosta NHL:n parhaita joukkueita. Seura jää silti jälkeen terävimmästä kärjestä ja sijoittuu läntisen divisioonan kolmanneksi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Jonathan Marchessault William Karlsson Reilly Smith
Max Pacioretty Cody Glass Mark Stone
Alex Tuch Chandler Stephenson Nicolas Roy
Will Carrier Tomas Nosek Ryan Reaves


Puolustajaparit:

Shea Theodore Alex Pietrangelo
Alec Martinez Brayden McNabb
Nick Holden Zach Whitecloud


Maalivahdit:

Robin Lehner
Marc-Andre Fleury

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=54 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]