[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Usean vuoden ajan Läntisen konferenssin kellarikastiin kuuluneen Vancouver Canucksin viime kausi oli kokonaisuudessa lähes täyden kympin arvoinen. Vahvasti nuoria lahjakkuuksia sisään ajava organisaatio pääsi mukaan pudotuspeleihin, joissa joukkue on viimeksi nähty viisi vuotta sitten.

Canucksin kohdalla voidaan käyttää jo varsin kulunutta sanontaa: parhaiden pelaajien täytyy olla tärkeillä hetkillä parhaita. Kanadalaisjoukkueen pelilliseksi johtajaksi vasta toisella NHL-kaudellaan noussut Elias Pettersson ei pettänyt kannattajien odotuksia, vaan keräsi 68 ottelussa tehot 27+39=66.

Vuoden 2017 varaustilaisuuden yhdeksäntenä pelaajana varattu ruotsalaistähti ei kuitenkaan ollut joukkueensa tehokkain, sillä hänen vierellään viilettänyt J.T. Miller pelasi tähänastisen uransa parhaan kauden, kun 69 kamppailussa syntyivät tehot 27+45=72.

Lisää ilonaiheita Canucksin leiriin tarjoili tulokaspuolustaja Quinn Hughes, joka johti joukkueensa takalinjoja kylmäpäisillä otteillaan (68 ottelua, 8+45=53). Tulokkaiden pistepörssin voittanut Hughes hävisi lopulta vain niukasti kauden parhaalle tulokkaalle jaettavan Calder Trophy- palkinnon Colorado Avalanchen Cale Makarille.

Canucks keräsi runkosarjan 69 ottelustaan 78 pistettä (36-27-6), joka riitti pääsylippuun 24-joukkueen pudotuspeleihin. Pudotuspelejä edeltävällä karsintakierroksella Travis Greenin luotsaama ryhmä jatkoi ennakkoluulottomia esityksiään raivaten ensi tieltään sekä Minnesota Wildin että seuraavalla kierroksella vastaan asettuneen Calgary Flamesin.

Lopulta lupaavasti alkanut kannujahti katkesi Läntisen konferenssin finaaleissa Vegas Golden Knightsin käsittelyssä otteluvoitoin 4-3.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Harry How/Getty Images)

Jacob Markström (Calgary Flames, NHL) Maalivahti, 30-vuotta

Yksi menestykkään viime kauden takuumiehistä joutui hakemaan uutta työnantajaa kauden jälkeen rajoittamattomana vapaana agenttina. Mutta näytöt olivat sen verran väkevät, ettei ottajista ollut pulaa. Kokenut Markström solmi Flamesin kanssa kuuden vuoden mittaisen sopimuksen.

 

Christopher Tanev (Calgary Flames, NHL) Puolustaja, 31-vuotta

Flamesilta neljän vuoden mittaisen sopimuksen saaneen kanadalaispuolustajan kohdalla oli sama tilanne, kuin Markströmillä. Kiinnostuneita seuroja riitti myös varmaotteiselle Taneville, jonka plusmiinus-lukema on ollut pakkasella kauden jälkeen vain kerran miehen 10 kautta kestäneellä NHL-uralla.

 

 

(Photo by Claus Andersen/Getty Images)

Tyler Toffoli (Montreal Canadiens, NHL) Hyökkääjä, 28-vuotta

Kesken viime kauden Los Angeles Kingsistä Canucksiin loikannut kanadalaislaituri ei lopulta sopinut Greenin tulevaisuuden suunnitelmiin ja niinpä edessä oli jälleen siirtyminen muihin osoitteisiin. Liukasliikkeinen Toffoli keräsi viime kaudella 68 kamppailussa tehot 24+20=44. Canadiensin kanssa solmittu neljän vuoden mittainen sopimus saattaa antaa Toffolille NHL-uralle uuden nosteen.

 

(Photo by Bruce Bennett/Getty Images)

Troy Stecher (Detroit Red Wings, NHL) Puolustaja, 26-vuotta

Canucksin seurajohto ei nähnyt tarvetta tarjota rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi päätyneelle Stecherille jatkosopimusta. Viime kaudella kanadalaispakin rooli pieneni merkittävästi Hughesin läpimurtokauden takia. Detroitissa kiekollinen Stecher saanee huomattavasti enemmän vastuuta.

 

(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Josh Leivo (Calgary Flames, NHL) Hyökkääjä, 27-vuotta

Viime kaudella Canucksin alemmissa hyökkäysketjuissa vain 36 ottelua (7+12=19) pelannut Leivo joutui kauden jälkeen UFA-listoille, joista Flames poimi miehen ensi kauden kattavalla sopimuksella.

 

(Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images)

Oscar Fantenberg (SKA Pietari, KHL) Puolustaja, 29-vuotta

Kolmessa eri seurassa viimeisen kahden kauden ajan pelannut Fantenberg sai lopulta tarjouksen KHL:n jättiseuroihin lukeutuneelta Pietarin SKA:lta, jonne ruotsalaispakki siirtyy vuoden mittaisella sopimuksella. Päättynyt kausi Canucks-miehistössä tuotti Fantenbergille 36 ottelussa tehot 1+5=6.

 

Muita lähteneitä:

Louis Domingue (Stockton Heat, AHL) Maalivahti, 28-vuotta[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Patrick Smith/Getty Images)

Braden Holtby (Washington Capitals, NHL)
Maalivahti, 31-vuotta

Kauden 2015-16 parhaaksi maalivahdiksi valittu ja viime kauden jälkeen rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi jäänyt Holtby solmi Canucksin kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. Vancouverin seurajohto GM Jim Benningia myöten uskoo, että Holtby palaa alkavalla kaudella tasolleen heikon viime kauden jälkeen.

 

(Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Nate Schmidt (Vegas Golden Knights, NHL) Puolustaja, 29-vuotta

Vegasin runkopuolustajiin seuran debyyttikaudesta 2017-18 lähtien kuulunut, mutta syksyllä kaupatuksi tullut Schmidt vahvistaa merkittävästi Canucksin takalinjoja tulevilla vuosilla. Viime kaudella aktiivisesti hyökkäyksiä tukeva Schmidt pelasi 59 ottelua tehoin 7+24=31.

 

(Photo by Joel Auerbach/Getty Images)

Jayce Hawryluk (Ottawa Senators, NHL) Hyökkääjä, 24-vuotta

Viime kaudella Senatorsin lisäksi myös Florida Panthersissa pelannut kanadalaissentteri siirtyy Vancouveriin ensi kauden kattavalla sopimuksella. Alempien ketjujen duunarihyökkääjä aloittanee kuitenkin alkavan kauden AHL:n puolella.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Jeff Vinnick/Getty Images)

Olli Juolevi
Puolustaja, 22-vuotta

Vuoden 2016 varaustilaisuuden viidentenä pelaajana varatun helsinkiläisen läpimurtoa taalaliigaan on moni odotellut jopa varsin kärsimättömänä. Viime kesänä Juolevi esiintyi yhdessä Canucksin pudotuspeliottelussa ilman sen suurempia tilastomerkintöjä.

Sen sijaan Vancouverin farmiseura Utica Cometsin riveissä Juolevi sai vyölleen 45 ottelua, joissa syntyivät lupaavat tehot 2+23=25.

Ennen alkavaa kautta järjestettävä harjoitusleiri kertoo pitkälti sen, kuinka paljon vastuuta on kiekolliselle suomalaispakille luvassa kauden aikana. Mikäli Juolevi onnistuu vakuuttamaan seurajohdon kyvyillään, on pelipaikka Canucksin kolmospakkiparissa erittäin lähellä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609416571839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Travis Green

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Christian Petersen/Getty Images)

Kovasta kurista sekä vaatimustasostaan tunnettu Green ehti toimia farmiseura Utica Cometsin käskyttäjänä neljän kauden ajan (2013-17), kunnes hänet pestattiin Canucksin penkin taakse.

Kolmen vuoden aikana 50-vuotias kanadalaisluotsi on saanut Canucksiin tekemisen meininkiä, jossa ei kenelläkään ole varaa vedellä vaihtoja selkä suorana.

On paljon Greenistä johtuvaa, että vancouverilaiset onnistuivat selvittämään tiensä pudotuspeleihin viiden vuoden tauon jälkeen, vaikka joukkueen rungon muodostavat vielä nuoret ja kokemattomat tähdet.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609416583591{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Elias Pettersson

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1609505662578{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

(Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Canucksin kannattajat sekä monet muut seuraajat taituruudellaan toissakaudella hurmannut ruotsalaistähti jatkoi viime kaudella vakuuttavia otteita. Huimalla peliälyllä sekä oivaltavilla syötöillään säihkynyt Pettersson iski ensiksi runkosarjan 68 kamppailussa tehot 27+39=66, jonka jälkeen hän kahmi vielä kesän ratkaisupeleissä 17 ottelussa 7+11=18.

Pettersson on itse todennut, ettei hänen kevytrakenteisuutensa ole keskushyökkääjän paikkaa pelatessaan todellakaan mikään este, sillä sen ansiosta ruotsalaistähti pystyy paremmin hyödyntämään ketteryyttään sekä sulavaa luistelutaitoa.

Vasta 22-vuotiaan Petterssonin kehityskäyrä näyttää vahvasti yläviistoon ja hänestä voi hyvinkin tulla ensimmäinen ruotsalainen Hart Trophy -voittaja sitten Henrik Sedinin (2010).[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609502215690{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Nils Höglander

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Bruce Bennett/Getty Images)

Viime vuodet SHL-joukkue Rögle BK:n riveissä kiekkoillut ja vuoden 2019 varaustilaisuuden toisella kierroksella (40.) varattu Höglander, 20, on yksi Canucksin kirkkaimmista nuorista lahjakkuuksista, jotka eivät ole ensiesiintymistään taalaliigassa vielä tehneet.

Viime vuoden alle 20-vuotiaiden MM-turnauksesta taiturimainen Höglander muistetaan erityisesti huimasta ilmaveiviosumastaan, jonka hän iski Suomen verkkoon.

Kyseisen turnauksen pistepörssin kolmanneksi lopulta sijoittunut ruotsalaistähti (7 ottelua, 5+6=11) on taatusti Canucksin valmennusjohdon tutkan alla alkavaa kautta edeltävällä harjoitusleirillä, jonka osuessa nappii voi hyvinki avata hänelle paikan Canucksin pelaavasta kokoonpanosta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Pohjoisen divisioonan 2.

Viime kauden menestys tuskin sai Canucks-pelaajien voitonjanoa tyydytettyä ja ensi kaudella ruuvia tullaan kiristämään entisestään. Kanadalaisista joukkueista kasatussa Pohjoisessa divisioonassa tullaan mitä ilmeisimmin näkemään melkoisia tunnekuohuja sekä kiivasta kamppailua kevään pudotuspelipaikoista.

Canucksin kärkiketjuissa löytyy laatua ja ratkaisuvoimaa riittämiin, eikä divisioonan parhaan maalivahtikaksikon (Holtby – Demko) taakse livahtele helppoja osumia kovin usein. Canucks osaa myös puolustaa viisikkona todella kurinalaisesti, joka on pitkässä juoksussa merkittävä etu.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Hyökkäysketjut:

J.T. Miller Elias Pettersson Jake Virtanen
Tanner Pearson Bo Horvat Brock Boeser
Antoine Roussel Adam Gaudette Brandon Sutter
Tyler Motte Jay Beagle Zach MacEwen

 

Puolustajaparit:

Quinn Hughes Tyler Myers
Alexander Edler Nate Schmidt
Olli Juolevi Jordie Benn

Maalivahdit:

Braden Holtby
Thatcher Demko

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=53 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]