[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Carolina Hurricanes lähti kauteen 2019-20 tosissaan mestaruuden kiilto silmissään. Joukkue oli edellisenä kautena pelannut itäisen konferenssin finaaleissa asti, ja tarkoituksena oli pistää tällä kaudella vieläkin paremmaksi.

Runkosarja osoittautui kuitenkin isoksi pettymykseksi. Ykkössentteri Sebastian Aho takoi kelvollisia tehoja, mutta jäi selvästi viime kauden piste-per-peli -tahdista. Andrei Svechnikov tykitti lupaavia tehoja, mutta viime vuosien pistetykki Nino Niederreiter oli toisinaan kaukalossa täysi turisti.

Carolina tuskin olisi päässyt pudotuspeleihin ilman koronavirusta. Karsinnoista joukkue marssi vielä jatkoon. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Boston Bruins oli kuitenkin suvereenisti parempi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Joel Edmundson (Montreal Canadiens)
Puolustaja, 27 vuotta

Joel Edmunson on luotettava peruspakki, jota voi peluuttaa kakkosparissa. Carolinalla riittää nuoria lupaavia puolustajia, joten Edmundsonin kallista sopimusta ei haluttu ottaa rasittamaan palkkakattoa. 27-vuotias pakki käveli vapaana agenttina Montrealiin vain yhden Carolina-kauden jälkeen.

 

Kuva: Getty Images

Justin Williams (eläköityi)
Hyökkääjä, 39 vuotta

Mr. Game 7 ripusti viimein hokkarit naulaan pitkän ja menestyksekkään uran päätteeksi. Hän vahvisti Carolinaa vielä viime kauden lopulla ja nakutti kelvollisia tehojakin. Pudotuspeleissä Williams ei onnistunut auttamaan joukkuettaan ja teki seitsemään peliin vain yhden maalin. Kapteenin eläköityminen merkitsee Carolinalle ennen kaikkea isoa johtajuustyhjiötä. Pelillisesti Williams ei tuonut juuri mitään joukkueelle.

Kuva: Getty Images

Trevor van Riemsdyk (Washington Capitals)
Puolustaja, 29 vuotta

Trevor van Riemsdykin ura polki viimeiset vuodet paikoillaan Carolinassa. Peruspakki ei meinannut aina mahtua edes kokoonpanoon. Washington tarjosi hänelle näytönpaikan halvalla 800 000 dollarin sopimuksella. Hänellä on kausi aikaa näyttää, että hän yhä kuuluu NHL-tasolle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jesper Fast (New York Rangers)
Hyökkääjä, 29 vuotta

Ikuisen lupauksen maineessa oleva Jesper Fast ei onnistunut koskaan nousemaan uudelle tasolle New Yorkissa. Hänestä kehkeytyi luotettava 30 tehopisteen mies, mutta potentiaalia olisi paljon parempaakin. Hän tuo paljon kaivattua leveyttä Carolinan hyökkäykseen.

Kuva: Getty Images

Jeremy Bracco (Toronto Maple Leafs)
Hyökkääjä, 23 vuotta

Nuoren hyökkääjälupauksen viime kausi oli vaikea. Hän nakutti AHL:ssä historiaansa nähden vaatimattomat tehot 4+30=34 pelaamissaan 44 ottelussa. Edellisellä kaudella hän iski runkosarjassa 79 tehopistettä. Bracco ei ole vielä saanut näytönpaikkaa NHL:ssä. Ensi kaudella sellainen on varmasti luvassa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Teuvo Teräväinen
Hyökkääjä, 26 vuotta

Teuvo Teräväinen jää usein suomalaisen tutkaparinsa (hänestä lisää tärkein pelaaja -osiossa) varjoon, mutta hän on ehdoton tähti yksinäänkin. Viimeisellä kolmella kaudellaan hän on rikkonut 60 tehopisteen rajapyykin. 70 tehopistettä olisi mennyt rikki toista kertaa putkeen, jos koronavirus ei olisi sotkenut asioita.

Teräväinen on erittäin monipuolinen hyökkääjä. Hänen suurimmaksi vahvuudekseen luetaan usein peliäly, mutta hän on myös enemmän kuin kelvollinen maalintekijä. Luistelijana Teräväinen ei ole NHL:n samettisin tai nopein, mutta sitäkään ei voi laskea missään nimessä heikkoudeksi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1607077891073{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Rod Brind’Amour

[/vc_column_text][vc_column_text]Koko päävalmentajauransa Carolina Hurricanesia koutsannut Rod Brind’Amour tunnetaan erittäin pelaajalähtöisenä valmentajana. Aina valmentajasta kysyttäessä joukkueen tähdet antavat vuolaat kehut entiselle NHL-legendalle.

Carolina on päässyt kahtena viime kautena pudotuspeleihin Brind’Amourin alaisuudessa. Odotukset ovat kuitenkin nousseet ja pudotuspelipaikka on minimivaatimus myös tulevalle kaudelle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1607077114528{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Sebastian Aho

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1607077383752{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Sebastian Aho on useiden asiantuntijaraatien mielestä yksi NHL:n parhaista senttereistä, emmekä lähde tämän kanssa kiistelemään. Jo vuosien ajan Aho on ollut joukkueensa kirkkain tähti jäällä.

Viime kauden pudotuspeleissä Ahon tärkeys jälleen nähtiin. Kun hän nakutti tehoja, Carolina pystyi kahmimaan voittoja. Jos suomalaistähti jäi jonain iltana maaleitta, ei joukkueesta löytynyt muita pelaajia kantamaan tuloksen teon taakkaa. Yhteensä Aho teki kahdeksassa pudotuspeliottelussa tehot 3+9=12.

Ahosta puhuttaessa usein unohtuu, että hän on vasta 23-vuotias. Uran parhaat vuodet ovat siis vasta edessäpäin, mikä on varsin herkullinen ajatus Carolina Hurricanesin mahdollisen menestyksen kannalta.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1606303004182{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Etunimi Sukunimi

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jeremy Bracco on takonut nyt useamman kauden ajan kovia tehoja farmissa. Hän ei kuitenkaan koskaan saanut mahdollisuutta NHL:ssä pelatessaan Toronto Maple Leafsin organisaatiossa.

Jos pelaaja ei 23-vuotiaanakaan ole päässyt pelaamaan NHL:ssä, epäilykset heräävät heti. Usein ongelmana on heikko luistelu, mutta näin ei ole Braccon kohdalla. Nykyään pieni kokokaan (175cm) ei ole este uralle maailman parhaassa kiekkoliigassa. Carolinassa Bracco oletettavasti saa näytönpaikan NHL:n puolella. Pistepotentiaalia hänellä ehdottomasti on.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1607078161555{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Itäisen konferenssin 3. sija

Carolina Hurricanes on onnistunut pitämään ensi kauden vahvan runkonsa kasassa. Tähän on jopa tehty erinomaisia lisäyksiä. Jesper Fast tuo laajuutta kärkiketjuihin nojanneeseen hyökkäykseen. Brady Skjei puolestaan on tähtikaliiberin puolustaja, joka ei ehtinyt vielä päästä kunnolla sisään uuteen joukkueeseensa viime kaudella.

Joukkue saa tavallaan myös uusia vahvistuksia, kun seuran omat lupaukset ovat vuoden kokeneempia. Andrei Svetshnikovin voi jo odottaa taistelevan Carolinan maalikuninkuudesta. Martin Necasiltakin voidaan odottaa hieman kypsempää peliä, jotta hän pääsee paremmni tuomaan erinomaisia vahvuuksiaan enemmän esiin.

Carolinan suurin heikkous on jälleen kerran maalivahtipeli. Petr Mrazek ylipelasi rumasti pudotuspeleissä, mikä johti useampaan helppoon maaliin. Nämä osumat riittivät kääntämään ottelusarjan Boston Bruinsille. Kakkosvahti James Reimer ei ole myöskään tullut kuuluisaksi tasaisena suorittajana.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Andrei Svetshnikov Sebastian Aho Teuvo Teräväinen
Nino Niederreiter Vincent Trocheck Martin Necas
Warren Foegele Jordan Staal Jesper Fast
Ryan Dzingel Morgan Geekie Brock McGinn


Puolustajaparit:

Jaccob Slavin Dougie Hamilton
Brady Skjei Brett Pesce
Jake Gardiner Haydn Fleury


Maalivahdit:

Petr Mrazek
James Reimer

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=31 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]