[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Odotukset Minnesota Wildia kohtaan eivät olleet katossa ennen kauden alkua. Joukkueen runkopelaajat ovat vanhentuneet vuosien varrella käsiin. Mikko Koivu, Zach Parise, Ryan Suter ja Devan Dubnyk eivät ole olleet hetkeen parhaimmillaan.

Minnesota suoriutui runkosarjasta yllättävän vahvasti. Seura sijoittui läntisen konferenssin kymmenenneksi. Wild pääsi mukaan pudotuspelikarsintoihinkin, mutta hävisi Vancouver Canucksia vastaan neljässä ottelussa.

Viime kausi oli ensimmäinen uudelle GM:lle Bill Guerenille seuran puikoissa. Minnesota olikin varsin aktiivinen vaihtomarkkinoilla, mikä kielii siitä, että isoja muutoksia on luvassa myös tulevaisuudessa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Eric Staal (Buffalo Sabres)
Keskushyökkääjä, 36 vuotta

Kokenut sentteri oli Minnesotan parhaita pistemiehiä kolmen viime kauden aikana. Hänen kauppaamisensa Buffaloon tuntuu erikoiselta ratkaisulta. Minnesotan sentteriosasto on nyt paperin ohut. Staal olisi tuonut tehojen lisäksi myös kokemusta nuoreen joukkueeseen, joka on yrittää kehittää itselleen uusia runkopelaajia nuorista lupauksistaan.

Kuva: Getty Images

Ryan Donato (San Jose Sharks)
Hyökkääjä, 24 vuotta

Donato ei onnistunut lunastamaan kaikkea potentiaaliaan Wildissa. Uusi seurajohto ei selvästi uskonut nuoreen laituriin ja päätyi kauppaamaan hänet San Joseen. Kiekollista taitoa Minnesotassa ei ole liiaksi asti, joten Donaton lähtö tuntuu varmasti.

 

Kuva: Getty Images

Devan Dubnyk (San Jose Sharks)
Maalivahti, 34 vuotta

Dubnykistä kasvoi Minnesotassa Vezina-kaliiberin maalivahti. Viime vuosien aikana hänen tasonsa kuitenkin romahti. Viime kaudella Dubnyk oli kaukana voittavasta maalivahdista, eikä hänen lähtönsä ole minkäänlainen menetys. Nyt nuoremmat lupaukset saavat enemmän vastuuta.

 

Kuva: Getty Images

Mikko Koivu (Columbus Blue Jackets)
Keskushyökkääjä, 37 vuotta

Suomalaiskonkari joutuu vaihtamaan seuraa ensimmäistä kertaa pitkällä urallaan. Koivu ei ole vuosiin kantanut tehojen suhteen vastuuta Minnesotassa, joten hänessä Wild menetti enemmän alempien ketjujen sentterin kuin varsinaisen tähden. Koivu jättää seuraan johtajuustyhjiön, ja nyt Minnesotan täytyy löytää riveistään uusi kapteeni. Vaihtoehtoja on onneksi useita.

Kuva: Getty Images

Luke Kunin (Nashville Predators)
Hyökkääjä, 23 vuotta

Nuoresta hyökkääjästä luopuminen oli mielenkiintoinen ratkaisu. Kunin oli iskenyt parhaat tehopisteensä tähän mennessä ja murtautunut ensimmäistä kertaa todella NHL-tasolle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Cam Talbot (Calgary Flames)
Maalivahti, 33 vuotta

Viime kausi oli Talbotille paras pitkään aikaan. Hän jäi pienelle vastuulle runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä hän nousi seuransa ykkösvahdiksi. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 92,4. Talbot on selvä vahvistus edelliseen ykkösvahtiin verrattuna.

 

Kuva: Getty Images

Nick Bonino (Nashville Predators)
Keskushyökkääjä, 32 vuotta

Bonino tuo Minnesotaan kahdensuunnan peliä ja menestymisen kulttuuria. Pittsburghissä hän voitti kaksi mestaruutta ennen kuin siirtyi Nashvilleen. Kalliiseen vuosipalkkaansa nähden Bonino ei tuo paljoa tehoja, joita Minnesota kipeästi kaipaisi. Wild tarvitsee häneltä jättimäistä onnistumista, mikäli seura edes haluaa haaveilla pudotuspelipaikasta.

Kuva: Getty Images

Marcus Johansson (Buffalo Sabres)
Hyökkääjä, 30 vuotta

Johansson hankittiin vaihtokaupassa Buffalosta. Sentteri ei ole vuosiin ollut parhaimmillaan. Hän on onnistunut vain kerran urallaan rikkomaan 50 tehopisteen rajapyykin, kaudella 2016-17. Minnesotan hampaattomassa hyökkäyksessä Johansson voi yltää kärkiketjuihin asti.

 

Kuva: Getty Images

Kirill Kaprizov (TsSKA Moskova, KHL)
Hyökkääjä, 23 vuotta

Kaprizov on ollut viime vuosina KHL:n parhaita pelaajia. Viime sesongilla hän paukutti 57 ottelussa tehot 33+29=62. Kaprizov pääsee kasvamaan Minnesotan hedelmällisessä maaperässä, sillä seuralla ei ole mitään menestyspaineita. Kaprizovia voidaan rauhassa ajaa sisään ja antaa hänelle paljon vastuuta ylivoimallakin. Kaprizov voi hyvin olla Wildin supertähti vielä moniksi vuosiksi eteenpäin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kaapo Kähkönen
Maalivahti, 24 vuotta

Nuori suomalaisvahti valittiin viime kaudella AHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Ensi kaudelle hän lähtee kilpailemaan kakkosvahdin paikasta NHL:ään.

Kähkönen pääsi näyttämään jo viime kaudella NHL:ssä. Viidessä matsissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 91,3. Pelaamistaan otteluista hän torjui kolme voittoa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1607432545268{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Dean Evason

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Dean Evason siirtyi Minnesota Wildin päävalmentajaksi kesken viime kauden. Ennen sitä hän oli toiminut seurassa apuvalmentajana kahdella kaudella.

Evasonilla on valmennuskokemusta myös Washington Capitalsista. Hän toimi seuran apuvalmentajana kaudet 2005-12 ennen kuin hän siirtyi päävalmentajaksi AHL-seura Milwaukee Admiralsiin.

Evason ei ole vielä osoittanut tasoaan NHL:ssä. Hänen sopimuksestaan syntyy sellainen kuva, että Wild odottelee nappaavansa vapailta markkinoilta houkuttelevamman päävalmentajan, kunhan sellainen vapautuu.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1607431402304{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Ryan Suter

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1607431382303{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Ryan Suter on urallaan ollut toistuvasti keskusteluissa mukana NHL:n parhaasta puolustajasta. Nyt Suter on jo 35 vuoden iässä, eikä hän ole enää parhaimmillaan. Wildille hän on silti edelleen kultaakin kalliimpi.

Suter nauttii Minnesotassa isoa vastuuta tasaviisikoin, ylivoimalla sekä alivoimalla. Hyökkäyksestä on poistunut paljon tehoja Eric Staalin ja Luke Kuninin lähtöjen myötä, joten Suterilta toivotaan jatkossa vielä entistäkin enemmän onnistumisia.

Mikko Koivun lähdön myötä Minnesotaan jäi myös selvä johtajuustyhjiö. Suter ei ole joukkueen ykkösehdokas uudeksi kapteeniksi, mutta hän kuuluu silti joukkueen kokeneempaan osastoon.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1607431460140{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Kirill Kaprizov

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Minnesotassa on järjettömän kovat odotukset Kirill Kaprizovia kohtaan. Hänestä odotetaan hyökkäykseen Artemi Panarinin kaltaista supertähteä.

Kaprizovilla on takanaan useita hirmukausia KHL:ssä. Viime vuosien aikana on kuitenkin nähty monta epäonnista esimerkkiä siitä, miten vaikeaa KHL:stä on siirtyä NHL-kaukaloon. Jos venäläistähden siirtymä epäonnistuu, karkaako hänkin takaisin Venäjälle? Ottajia KHL:ssä olisi varmasti jonoksi asti.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Läntisen divisioonan 6. sija

Minnesota Wild on vahvistanut maalivahtiosastoaan viime kaudesta. Cam Talbot on selkeä parannus Devan Dubnykiin verrattuna, ja kakkosvahdin paikastakin on runsaasti kilpailua.

Puolustuskin Minnesotalla on vahvassa kunnossa. Ryan Suter, Jonas Brodin, Matt Dumba ja Jared Spurgeon muodostavat erinomaisen rungon pakistoon. Kolmospariin ei riitä laadukkaita nimiä, mutta Minnesotan pakiston useat tähdet syövät joka tapauksessa ison osan jääajasta.

Minnesotan suurimmat heikkoudet ovat hyökkäysosastolla. Nick Bonino ja Marcus Johansson ovat joukkueen kärkisentterit. Nuorelle Joel Eriksson Ekille on luvassa taas runsaasti vastuuta, mutta hän ei ole missään vaiheessa uraansa pystynyt tekemään tehoja NHL-tasolla.

Kirill Kaprizov on hyökkäyksen ainoa valopilkku. Vaikka hänen siirtymisensä KHL:stä NHL:ään onnistuisikin, Minnesotasta puuttuu maalintekovoimaa. Ilman yllättäviä onnistumisia emme usko, että seura pääsee pudotuspeleihin asti.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Kirill Kaprizov Marcus Johansson Kevin Fiala
Zach Parise Joel Eriksson Ek Mats Zuccarello
Jordan Greenway Nick Bonino Nick Bjugstad
Marcus Foligno Victor Rask Ryan Hartman

 

Puolustajaparit:

Ryan Suter Jared Spurgeon
Jonas Brodin Mathew Dumba
Carson Soucy Brad Hunt

 

Maalivahdit:

Cam Talbot
Alex Stalock

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=40 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]