Montreal Canadiens-legenda Guy Lapointe uskoo vakaasti joukkueen mahdollisuuksiin tulevalla NHL-kaudella.

72-vuotias Lapointe voitti seuran väreissä 1970-luvulla Stanley Cupin peräti kuudesti.

– He tulevat ehdottomasti olemaan kova kilpailija, enkä epäile hetkeäkään etteivätkö he menisi pudotuspeleihin, Lapointe vakuuttaa NHL:n virallisella nettisivulla ja jatkaa:

– Kaikkia osa-alueita on parannettu, kakkosmaalivahdiksi on saatu Jake Allen, puolustukseen Joel Edmunson ja lisäksi hyvät hyökkääjät Josh Anderson ja Tyler Toffoli. Tällä kaudella heillä ei ole mitään tekosyitä, vaan nyt on suoritettava.

Lapointen viime ajat ovat olleet raskaita, eikä pelkästään koronapandemian vuoksi. Kanadalaisella todettiin noin vuosi sitten suusyöpä ja takana on rankkoja hoitoja.

Viime keväänä Lapointe sai peräti 35 sessiota sädehoitoa sekä kolme kemoterapiajaksoa ja nyt lääkärit ovat ilmoittaneet hänen parantuneen syövästään. Täysin ilman muutoksia taudista ei kuitenkaan selvitty.

– Voin melko hyvin, mutta puolet kielestäni on halvaantunut ja joskus on vaikeaa puhua. En myöskään pysty maistamaan mitään ruokia tai juomia. Pystyn syömään vain tiettyjä ruokia koska minun on vaikea niellä, Lapointe kertoo.

Lääkäreiden mukaan on 50-50-mahdollisuus, että kiekkolegendan makuaisti vielä palautuu. Lapointe löytää tilanteesta myös valoisan puolen.

– Pystyn haistamaan vaimoni tekemän ruoan, mutta en maista mitään. Positiivista on kuitenkin, että olen laihtunut reilut 22 kiloa. Painoin aiemmin noin 122 kiloa, nyt noin 100 kiloa, mikä on vain vajaat viisi kiloa vähemmän kuin pelatessani, Lapointe iloitsee.