Pelaajana vuonna 2001 Stanley Cupia juhlineen Ville Niemisen (arkistokuvassa) johtamalla Modolla ei mene mitenkään erityisen lujaa jääkiekon Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa.

Kuudesta pelistä vain neljä pinnaa kerännyt joukkue rypee nyt sarjan viimeisenä, kun se on saalistanut vain yhden voiton. Kristianstad kaatui numeroin 4-6, mutta sen jälkeen joukkue jäi kahdesti maaleitta ja pisteittä.

BIK Karlskoga voitti 4-0 ja Almtuna 3-0. Modon luotsi Nieminen sai surkean alkukauden takia rapaa niskaansa paikallismedioilta aiemmin urakalla.

Nieminen tuntuu kuitenkin nauttivan luottoa seuran sisällä. Modon pelaaja Jesper Dahlroth painottaa tätä SvenskaFans-sivustolla. Niemistä kuvaillaan voittajatyypiksi, jolla on paljon osaamista.

– Huhuja liikkuu aina, etenkin jos korkealle arvioidulla joukkueella ei mene putkeen. Ei pidä unohtaa niitä seikkoja, että meillä on uusia pelaajia ja uusi luotsi. Kaikki ei voi siinä tilanteessa välttämättä osua nappiin, ja asiat voivat näyttää pahalta, 29-vuotias pakki sanoo jatkaen:

– Ville kanssa meillä ei ole mitään ongelmia.

Niemisen valmentajaura on toistaiseksi ollut kovin lyhyt. Hän on toiminut päävalmentajana Modon lisäksi Mestis-joukkue KeuPa HT:ssa ja Liigan Pelicansissa – josta Nieminen sai monoa toisella kaudellaan. Jukurien liigajoukkueessa hän toimi kakkosluotsina.