Pelaaminen oman kotikaupungin ammattilaisjoukkueessa lienee monen kiekkoilijan unelma.

Tulevalla NHL-kaudella unelmansa pääsee toteuttamaan kanadalaispuolustaja Erik Gudbranson.

Kovista otteistaan tunnettu järkäle saapui Ottawa Senatorsiin Anaheim Ducksista maltillista, ensi vuoden NHL-draftin viidennen kierroksen varausta vastaan.

28-vuotias Gudbranson on edustanut kymmenen kautta kestäneellä NHL-urallaan aiemmin Ducksin lisäksi Florida Panthersia, Vancouver Canucksia ja Pittsburgh Penguinsia, mutta kotiseudullaan hän on luutinut viimeksi junioreissa 16-vuotiaana.

– Olen todella innoissani. Alun perin minut varattiin Floridaan ja kaikista NHL-joukkueista sitä miettii mielessään, että olisi todella mahtavaa, jos pääsisi jossain vaiheessa pelaamaan kotikaupunkiin. Kaikki tapahtui lopulta hyvin äkkiä. Sain puhelun agentiltani aikaisin torstaina ja hän kertoi näin saattavan tapahtua ja neljä tunita myöhemmin minusta tuli Senatorsin jäsen, Gudbranson muistelee siirtoaan CBC Radion Ottawa Morning– ohjelmassa.

Paluu kotiseudulle on saanut myös Gudbransonin äidin Donnan onnensa kukkuloille.

– Nukuin varmaan kaikkein suurin virne naamallani, eikä se lähde vieläkään pois. Saan kylmiä väreitä kun vain ajattelenkin asiaa. On vain niin mahtavaa saada hänet kotiin, äiti- Gudbranson hehkuttaa.