Carolina Hurricanesin tehokkaan ykkösketjun yhdessä Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kanssa tällä kaudella muodostaneen Andrei Svetshnikovin tulokassopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen, ja osapuolten uskotaankin aloittavan neuvottelut jatkosopimuksesta jo ennen viimeisen sopimuskauden alkua.

NBC Sportsin toimittaja James O’Brienin mielestä Hurricanesin olisi ehdottoman tärkeää saada 20-vuotiaan entisen kakkosvarauksen nimi sopimuspaperiin ennen ensi kautta, muutoin jo toisella NHL-kaudellaan 68 peliin 61 tehopinnaa takoneen taiturin hintalappu saattaa nousta ensi kauden aikana pilviin. Pikainen jatkosopimus saattaa tosin palvella myös pelaajaa itseään, toimittaja muistuttaa.

– Pitäisikö Svetshnikovin solmia jatkosopimus jo nyt? Normaalioloissa vastaus on luultavasti ei. Olemme nähneet hänen kyvyistään vasta jäävuoren huipun. Toisaalta mahdollisen loukkaantumisen sekä epävarman koronatilanteen huomioiden Svetshnikovia ei voida syyttää siitä, jos hän haluaa turvata selustansa pitkällä aikavälillä jo nyt, O’Brien muistuttaa.

– Jo 20-vuotiaana on selvää, että Svetshnikov on tähtitason pelaaja. Mitä pidempään Hurricanes odottaa, sitä todennäköisemmin selviää, että hän nousee supertähdeksi. Seura voi säästää paljon rahaa kiinnittämällä pelaajan niin pian kuin mahdollista, toimittaja huomauttaa.

Venäläistähden odotetaan nousevan ensimmäisellä varsinaisella sopimuksellaan Hurricanesin parhaiten palkatuksi pelaajaksi ohi 8,4 miljoonaa dollaria kaudesta kuittaava Ahoa.