Dallas Stars aloitti jääkiekon NHL:n pudotuspelien kolmannen vaiheen 5-3-voitolla Colorado Avalanchesta. Vaikka tähtipaidat mässäilivät maaleilla, saalisti pistepörssin kärkipäässä keikkuva Miro Heiskanen ”vain” yhden syöttöpinnan.

Tehopakin saldo on nyt kymmenen pelatun ottelun jälkeen 3+10=13 ja tuo syöttömäärä on taalaliigan historian viidenneksi kovin pakkien keskuudessa näiden kymmenessä ensimmäisessä pelissä vuodesta 1995 lähtien.

Lisäksi Heiskasen saldo on kovaa valuuttaa myös Dallasin historiassa. Koska yksien pudotuspelien pakkien syöttöennätys on 12, tehnee Heiskanen tässä kategoriassa pian uuden rekordin ja kenties murskaavalla tavalla. Hänellä on aikaa tähän ainakin neljä peliä.

Pistepörssin kärkipäässä keikkuvan suomalaisen maaginen vire on tavoittanut luonnollisesti myös Teemu Selänteen. Legenda kommentoi nuoren suomalaisen virettä Twitterissä eräässä keskustelussa, jossa Selänteeltä kysyttiin, onko Heiskanen Young Finnish Flash – Selänne tunnetaan itse lempinimellä Finnish Flash.

– Olen samaa mieltä… Heiskasen lento on hauskaa katseltavaa, hän muistuttaa minusta legendaarista Scott Niedermayeria, mikä on valtava kunnia. Joten kutsutaan häntä ”lentäväksi suomalaiseksi”, joiksi kutsutaan myös meidän upeita ralli- ja F1-kuskeja, legendaarinen Stanley Cup -voittaja Selänne tunnelmoi.

Toinen legenda Niedermayer voitti urallaan kaiken mahdollisen – eli esimerkiksi Stanley Cupin, ja peräti neljästi, sekä olympiakullan kahdesti, World Cup -kullan ja maailmanmestaruuden. Taalaliigassa hän pelasi lähes 1 500 ottelua pistein 197+647=844.