Vielä muutama kausi sitten Colorado Avalanchen ykkösketjussa Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnon vierellä pelanneen Sven Andrighetton ura vaikuttaa olevan jyrkässä laskussa.

Andrighetto siirtyi syksyllä 2019 KHL:n Avangard Omskiin kaksivuotisella sopimuksella, mutta venäläisseura tiedottaa nyt nettisivullaan, että kontrahti on purettu jo avauskauden jälkeen.

27-vuotias sveitsiläistaituri summasi päättyneellä KHL-kaudella 56 ottelussa 27 (13+14) tehopistettä.

– Kiitämme Sveniä viime kaudesta ja toivotamme hänelle hyvää jatkoa uralleen. Sopimus on purettu ilman rahallista kompensaatiota. Olen ilonen, että löysimme yhteisymmärryksen Svenin ja hänen agenttiensa kanssa, Avangardin GM Aleksei Volkov toteaa tiedotteessa.

Andrighetton kontrahtin purun myötä Avangard säästää sievoisen summan, sillä laituri kuului 90 miljoonan ruplan (noin 1,12 miljoonaa euroa) vuosipalkallaan itäliigan kallispalkkaisimpiin pelaajiin.

KHL-seurat joutuvat noudattamaan tulevalla kaudella tarkempaa talouskuria, sillä sarjassa otetaan NHL:n tapaan käyttöön palkkakatto, joka on tulevalla sesongilla 900 miljoonaa ruplaa (noin 11,2 miljoonaa euroa).