CapFriendly-sivuston tietojen mukaan NHL on sopinut pelaajien ammattiyhdistyksen NHLPA:n kanssa kesällä umpeutuvien sopimusten jatkamisesta koronatauon vuoksi.

Koronaviruspandemia katkaisi jääkiekon kärkisarjan kauden varsin erikoiseen paikkaan pudotuspelien kynnyksellä.

Pelit olivat tauolla jopa pari kuukautta. Tavallisesti Stanley Cup -mestaruuspysti on vaihtanut jo tähän mennessä omistajaa, mutta nyt samaa kautta on määrä jatkaa poikkeuksellisesti syksyllä.

Epätavallinen tilanne johti luonnollisesti sekaannuksiin myös NHL-kiekkoilijoiden sopimusten kanssa. Monien sopimukset olisivat umpeutuneet normaalisti jo kesäkuun lopussa, mutta nyt niitä ei ole käytännössä pelattu loppuun asti.

NHL ja NHLPA istuivat alas neuvottelupöytään ratkaistakseen ongelman. Tuloksena oli sopimus, jonka myötä sopimuksia jatketaan syksyllä kauden loppuun saakka tietyin ehdoin.

Näillä näkymin sopimuksia jatketaan toistaiseksi tuntemattomaan päivämäärään saakka lokakuun lopulle tai marraskuun alkuun.

CapFriendly

@CapFriendly
We’ve heard that the NHL and NHLPA have come to a tentative agreement on extending player contracts and work permits for players whose contracts were set to expire on June 30.

We expect that the contracts will be extended to a date in late October or early November.