San Josen huippulupaus jatkaa uraansa Ruotsissa – mätti päättyneellä kaudella hurjat tehot

© Kuva: Getty Images

Päättyneellä kaudella hurjat tehot Timrå IK:n paidassa Ruotsin Allsvenskanissa iskenyt hyökkääjä Jonathan Dahlén jatkaa uraansa kotimaassaan ainakin vielä tulevan kauden ajan.

Dahlén on alunperin Ottawa Senatorsin kesän 2016 toisen kierroksen varaus, joskin miehen NHL-oikeudet kuuluvat tätä nykyä San Jose Sharksille, joka odottaa 22-vuotiaasta laitahyökkääjästä kahden kärkiketjun pelaajaa tulevina vuosina.

Ruotsalaistykin päättynyt kausi oli hurja. Nuorukainen nakutti Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaamissaan 51 pelissä huipputehot 36+41=77. Koko sarjan MVP:ksi valittu taitava maalitykki voitti myös Allsvenskanin maalikuninkuuden.

Miehen agentti vahvisti The Mercury Newsille suojattinsa pelaavan tulevan kauden Timråssa, minkä jälkeen Ruotsin nuorisomaajoukkueiden vakiokasvon uskotaan lähtevän tavoittelemaan pelipaikkaa Sharksin kokoonpanosta. San Josen on tehtävä pelaajalle perussopimustarjous jo kuluvan NHL-sesongin päätteeksi, muuten miehen oikeudet taalajäillä ovat jatkossa vapaata riistaa.

Dahlén kokeili siipiään Pohjois-Amerikassa jo kaudella 2018-19. Tuolloin tilille kertyi 57 AHL-ottelua lupaavin tehoin 14+19=33.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!