Näkökulma: NHL sai mitä halusi – kausi jatkuu vielä pitkälle loppukesään saakka, mutta millä hinnalla?

© Kuva: Getty Images

NHL teki sen mitä osattiin viime päivien aikana odottaa ja runttasi väkisin läpi suunnitelman keskeytyneen kauden läpiviemisestä poikkeusjärjestelyin.

Komissaari Gary Bettmanin tiistai-iltainen päätös tietää samalla sitä, että pelaajien perinteinen kesälomailu kotimaisemissa jää tältä suvelta välistä, ja nämä palaavat työpaikoilleen heinäkuun alussa alkaviin harjoitusleireihin mennessä. Itse 24 joukkueen pudotuspelit polkaistaan käyntiin näillä näkymin heinäkuun puolivälissä.

Pelaajille rahankäryinen päätös kauden pelaamisesta loppuun tarkoittaa samalla sitä, että näillä on reilu kuukausi aikaa laittaa itsensä takaisin pelikuntoon kauden tärkeimpiä koitoksia ajatellen. Lisäksi edessä on pahimmillaan useamman kuukauden erossaolo perheistä ja läheisistä joukkueiden linnoittautuessa kahteen myöhemmin päätettäviin kahteen kaupunkiin pudotuspelien ajaksi. Varsinkin perheellisille konkaripelaajille päätös on taatusti haastava.

Pelaajat testataan koronaviruksen varalta pudotuspelien ajan joka päivä, minkä lisäksi nämä joutuvat elämään eristyksissä muusta maailmasta tiukkojen raamien puitteissa. Miten NHL aikoo toimia tilanteessa, jossa vaikkapa muutama kiivasta pudotuspelisarjaa tahkoavan joukkueen pelaajista sairastuisi koronaan kesken playoffsien?

Pudotuspeliformaatti herättää keskustelua

Itse pelillisellä puolella nyt käyttöön otettava poikkeusmalli pudotuspelikaavion suhteen herättää luonnollisesti paljon puhetta puolesta ja vastaan. Molempien konferenssien neljä parasta joukkuettahan selviävät suoraan toiselle kierrokselle sijoille 5-12 sijoittuneiden pelatessa oman, typistetyn paras viidestä -sarjansa jatkoonpääsystä.

Formaatin voisi ennakkoon arvella suosivan selvästi altavastaajia (sijoille 5-12 sijoittuneita), sillä ne pääsevät toisella kierroksella hyökkäämään täysin kesäterässä olevia ennakkosuosikkeja vastaan vieläpä niin, että kaikki paineet jatkoonpääsystä ovat sijoille 1-4 päätyneillä contender-joukkueilla.

Minkälainen paskamyrsky NHL-päättäjiä odottaisikaan siinä tilanteessa, että urakkansa pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta aloittavat joukkueet pyyhkisivät ennakkosuosikeilla jäätä toinen toisensa jälkeen mentäessä toiselle playoff-kierrokselle?

Oli miten oli, jääkiekkofanien kannalta kesästä muodostuu täysin normaalista poikkeava. NHL:n pudotuspelien pyöriessä täysillä kesken kuumimman kesälomakauden saattavat kiekkofanien unirytmit sekoittua Suomen maallakin pahemman kerran.

Joka tapauksessa NHL on jälleen takaisin kartalla. Dollarin kuvat silmissä tehdyn päätöksen seuraukset arvioidaan myöhemmin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.