Mikko Rantasen edustaman Colorado Avalanchen hyökkääjä Vladislav Kamenev on kärsinyt pahoista koronaviruksen oireista, kertoo pelaajan isä Dimitri Kamenev venäläiselle Ria Novosti -lehdelle.

Kamenevilla alkoi huhtikuussa keuhkokuume, jonka jälkeen hänet toimitettiin sairaalaan testattavaksi koronavirukselta. Testitulos tuli positiivisena takaisin.

– Pojallani oli keuhkokuume. Tietenkin hänet testattiin nopeasti koronaviruksesta, ja testitulos oli positiivinen. Hänet pidettiin sairaalassa kahden viikon ajan, jonka jälkeen kaikki testit tulivat negatiivisena takaisin. Kaikki perheenjäsenemme testasivat negatiivisen tuloksen koronavirukseen – kellään meillä ei ollut oireita. Joten minulla on isompi mahdollisuus saada normaali keuhkokuume, sillä en usko ollenkaan koronavirukseen, Kamenevin isä avasi.

Koronaviruksen jälkeen Kamenevilta todettiin umpilisäketulehdus, jonka takia hän joutui jälleen sairaalan sängylle.

– Häneltä poistettiin umpilisäke viikonloppuna, joten hän on vieläkin sairaalassa. Hänen toipumiseen vaaditaan ehkä 2-3 viikkoa aikaa, jonka jälkeen hän voi jatkaa normaalia NHL-kauteen valmistautumista, isä-Kamenev jatkoi.

Avalanchen joukkueessa todettiin huhtikuussa kolme koronavirustartuntaa. Yhdenkään henkilön nimeä ei silloin annettu julkisuuteen.