Edmonton Oilersin lähihistoriassa tekemät vaihtokaupat ovat olleet kiekkopiireissä yleinen naurunaihe.

Esimerkiksi tähtihyökkääjä Taylor Hallin vaihtamista päikseen puolustaja Adam Larssoniin on julistettu yhdeksi kaikkien aikojen epätasaisimmaksi treidiksi.

Oilersin entinen GM Craig MacTavish onnistui kuitenkin tekemään yhden onnistuneen vaihtokaupan, josta on seuralle hyötyä vielä pitkään.

Vuonna 2011 MacTavish sai tarpeekseen hyökkääjä Dustin Pennerin heikosta fyysisestä kunnosta, eikä pelaajalle nähty tämän myötä käyttöä tulevaisuudessa.

– Hän ei taistellut tarpeeksi, eikä hän ollut riittävän hyvässä kunnossa auttamaan meitä. Miksi olisimme pitäneet hänet joukkueessa? Me hommasimme hänet kahden kärkiketjun hyökkääjäksi, ja siihen koko asia sitte jäikin. Me luulimme, että hänen sopimuksensa oli vasta lähtöviivalla, kun taas hän ajatteli olevansa jo uransa maaliviivalla. En voinut katsoa sitä enempää – enkä ainakaan kahta ja puolta vuotta pidempään, MacTavish avasi Sportsnetin haastattelussa.

Penner siirtyi lopulta Los Angeles Kingsiin vaihtokaupassa, jossa Oilers sai vastikkeena puolustaja Colten Teubertin, ensimmäisen kierroksen varauksen sekä kolmannen kierroksen varauksen.

Teubertista Oilers ei koskaan saanut merkittävää pelaajaa, mutta ensimmäisen kierroksen varaus käytettiin puolustaja Oscar Klefbomiin, josta on kehittynyt seuralle merkittävä kulmapalanen tulevaisuutta varten.