NHL-sopimuksen hiljattain allekirjoittanut tämän kauden KHL-tähtipuolustaja Mikko Lehtonen on saanut välittömästi huomata, minkälaisen mediahuomion siirtyminen Toronto Maple Leafsiin ja sitä myötä jääkiekon mediapääkaupungin painekattilaan on tuonut mukanaan.

Kanadalaismedian hypetys Lehtosen ympärillä alkoi välittömästi sopimuksen solmimisen jälkeen, kun paikalliset toimittajat kelailivat miehen Jokerit-pelejä läpi jälkilähetyksinä ja tekivät omia analyysejään Euroopan liigojen parhaasta puolustajasta.

Sportsnetin kiekkotoimittaja Luke Fox uskoo Leafsin kesän 2015 kakkosvaraus Travis Dermottin olevan se pelaaja, joka saattaa joutua torontolaisseuran nokkimisjärjestyksessä ”Bobi” Lehtosen syrjäyttämäksi. Fox pohtiikin nyt, minkälainen sopimus viimeistä sopimusvuottaan pelanneelle Dermottille kannattaa antaa – vai kannattaako?

– En näe Lehtosen haastavan Morgan Riellyä tai Jake Muzzinia vasemman pakin paikalla. Rasmus Sandin ja Dermott ovat jakaneet tähän asti vastuun vasemman kolmospakin paikalla. Vaikka on mahdollista, että GM Kyle Dubas harkitsee Dermottin kauppaamista (Lehtosen tulon vuoksi), mielestäni järkevin vaihtoehto olisi antaa hänelle jatkosopimus. Dermottin kiinnittäminen järkevällä siltasopimuksella toisi lisäksi turvaa tällä kaudella nähdyn loukkaantumissuman varalle, Fox näkee.

– Samaa mieltä. Dermott tulee olemaan edullinen pelaaja kiinnitettäväksi, ja hänellä on lisäksi vyöllään pari kautta NHL:ssä. Mikäli Lehtonen ei onnistu sopeutumaan NHL-vauhtiin, on järkevää pitää Dermott lähistölle, NHL-toimittaja Lyle Richardson komppaa.

23-vuotias Dermott pelasi tällä kaudella Leafs-pakistossa 56 ottelua tehoin 4+7=11.