NBC Sportsin asiantuntija James O’Brian puhuu nyt Los Angeles Kingsin ja hyökkääjä Jeff Carterin haastavasta tilanteesta.

Kingsillä on tällä hetkellä käsissään ongelma: Carterin vasta kesällä 2022 päättyvä, ylimitoitettu 5,27 miljoonan dollarin takaava sopimus.

Pahinta on se, että Carter kärsii parhaillaan vakavasta keskivartalon vammasta, joka pitää 35-vuotiaan hyökkääjän sivussa kaukaloista vielä pitkään.

O’Brianin mukaan Kings on saattanut aloittaa jo pohtimaan kovaa ratkaisua Carterin uran suhteen. Tämä ratkaisu olisi kanadalaiskonkarin lähettäminen ns. aikaiselle eläkkeelle laittamalla hänet pitkäaikaisten loukkaantuneiden listalle (LTIR).

Tämän keinon avulla Carterin jättipalkka ei vaikuttaisi ollenkaan Kingsin palkkakattoon.

NHL:ssä on tehty vastaavalla tavalla myös muutamalle muulle kovapalkkaiselle pelaajalle. Esimerkiksi hyökkääjät David Clarkson ja Marian Hossa ovat parhaillaan LTIR-listan avulla ”varhaisella eläkkeellä”.

O’Brian myös huomauttaa, että Carter voidaan tietysti vielä kaupata NHL-seuraan, jolla olisi tilaa palkkakatossa. Carterilla on kuitenkin sopimuksessaan siirron estävä pykälä, joten hän voi halutessaan valita vaihtokaupan sijaan LTIR-listalle menemisen.