Urheilufanit ovat saaneet viimeisen reilun kuukauden aikana tyydyttää penkkiurheiluhimonsa vanhojen pelien uusinnoilla.

Myös nykyiset NHL-pelaajat sekä -pomot ovat kuluttaneet aikaansa katselemalla tv-kanavien esittämiä takavuosien huippuotteluja. Laji on noista ajoista kokenut melkoisen muutoksen. Tämän myöntää mm. Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä Mitch Marner.

– On huvittavaa, kuinka paljon peli on muuttunut varusteiden ja jäähyjen saannin osalta. On tavallaan hauskaa katsoa, miten paljon koukkimista ja kiinnipitämistä vanha linja on sallinutkaan, Marner päivittelee The Canadian Pressille.

Montreal Canadiensin puolustaja Ben Chiarot ihmettelee hänkin takavuosien mailankäyttöä kaikkeen muuhun kuin kiekon liikutteluun.

– Ne (vanhat pelit) ovat aikalailla kaikki, mitä olen viime aikoina katsellut tv:stä. On hupaisaa nähdä, kuinka Bobby Orr luistelee ja samalla yksi kaveri seuraa perässä maila tämän lanteilla siniviivalta siniviivalle, Chiarot ihmettelee.

NHL koki ison muutoksen kauden 2004-05 lockdownin aikana, jolloin sääntökirjaan tehtiin muutoksia vauhdin ja taidon korostamiseksi kahvakiekon sijaan.

– Mitä helvettiä tuohon aikaan piti tehdä joutuakseen jäähylle? On uskomatonta katsoa noita pelejä ja sitä teurastusta, mitä näkyy jokaisessa vaihdossa, Calgary Flamesin GM Brad Treviling taivastelee.