St.Louis Blues on viime vuosien yllättävin Stanley Cup -voittaja. Joukkue oli alkuvuodesta 2019 koko NHL:n viimeinen, mutta upea ja ikimuistoinen kevät toi seuralle sen ensimmäisen mestaruuden viime kesänä.

– St. Louis ei oikeastaan ollut hyvä missään, mutta silti se oli riittävän hyvä. Kaupunki ei kuulu suosikkeihini. Siellä täytyy tietää, missä kulkee. St. Louisissa on pidettävä katse ylhäällä, sanoo Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen.

Bluesin saavutusta Mäkinen arvostaa suuresti.

– Joukkue oli tosi hieno joukkue isolla J:llä. Päävalmentaja (Craig) ”Chief” Berube pääsi pois ikeestä, että hän olisi väliaikainen valmentaja. Hän oli ollut sitä enemmän tai vähemmän koko NHL-valmentaja-aikansa. Hän osoitti, että hänkin tiesi, miten joukkuetta voi valmentaa voittavalla tavalla ja tuo Stanley Cup luetaan pitkälti Beruben ansioksi, hän sanoo.

Boston on yksi USA:n perinteisimmistä urheilukaupungeista, mutta Stanley Cup ei viime kesänä sinne palannut.

– Boston odotti kaupunkina, että he pääsevät juhlimaan. Siellä petyttiin aika isosti seiskapelissä. Siellä ei lähdetty riehumaan, mutta petyttiin todella isosti, muistelee Mäkinen.

Bostonin mukana mestaruutta olisi päässyt juhlimaan myös seuran ykkösvahdiksi ja legendaksi noussut Tuukka Rask.

– Tuukka otti tappion tosi leppoisasti. Häntä harmitti, mutta ei tehnyt siitä numeroa. Hän tiesi, ettei venynyt niihin tarvittaviin torjuntoihin, että joukkue olisi voinut voittaa, mutta osasi suhtautua asiaan kypsästi, että tämä on vain jääkiekkoa, Mäkinen valottaa ratkaisujen jälkeisiä aikoja.

Boston Bruinsin ja St.Louis Bluesin välinen finaalisarja on katsottavissa kokonaisuudessaan Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa sunnuntaina.