Kimmo Timosen Stanley Cup -pokaalin nosto sai Jere Lehtisen herkistymään – antoi myös kuitin Teuvo Teräväiselle: ”Teukkakin voi vähän miettiä”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin Stanley Cupin voitosta tulee kesällä kuluneeksi viisi vuotta. Tuona kesänä Kimmo Timonen päätti upean pelaajauransa Blackhawksin paidassa mestaruuteen. Teuvo Teräväinen voitti myös mestaruuden ensimmäisellä NHL-kaudellaan.

Viasat ja Viaplay näyttävät tuon Chicagon ja Tampa Bay Lightningin välisen finaalisarjan kokonaisuudessaan tänään, torstaina. Stanley Cupin vuonna 1999 voittanut Jere Lehtinen muistelee tuota finaalisarjaa ja kertoo ystävänsä Timosen voitosta Suplan Stanley Cup Classics -podcastissa.

– Kylmät väreet tulee, kun mietin ”Kimen” uraa ja sitä, mitä yhteisiä kokemuksia käytiin maajoukkueessa läpi. Mitä terveysvaikeuksia hänellä siinä oli, ja sitten hän sai mahdollisuuden Chicagossa. Se oli ansaittua ja hieno hetki. Katsoin ne pelit, ja voin sanoa, että pieni tippa tuli linssiin, kun peli loppui ja ”Kime” nosti Stanley Cupin, Lehtinen sanoo podcastissa.

Timonen pelasi urallaan Stanley Cupin finaaleissa myös kesällä 2010, jolloin Chicago voitti myös mestaruuden ja Timonen oli vastustajaseura Philadelphia Flyersin riveissä.

– Olen tosi iloinen hänen puolestaan, että hän sai kokea sen. Hän yritti ja oli lähellä ja mukana niin monta vuotta. Hän tajusi, miten vaikeaa se on voittaa. Itsestäni otan sen verran kiinni, että voitin sen neljännellä kaudella ja ajattelin, että tuleeko näitä lisää! Ehkä sen jälkeen vasta aloin tajuta, miten vaikeaa on voittaa Stanley Cup. Ensinnäkin päästä pelaamaan sinne ja se, että voitat sen. Se oli ”Kimelle” niin suotua kuin vain voi olla, Lehtinen suitsuttaa.

Teräväinen oli lohkaissut vitsillä Timoselle joukkueen vielä juhliessa jäällä, ettei tämä Stanley Cupin voittaminen niin vaikeaa olekaan. Lehtinen naurahtaa kommentille ensin, mutta laittaa heti perään vanhemman valtiomiehen arvovallalla tuon kommentin omalle paikalleen.

– Ehkä kun on menty jokunen vuosi siitäkin, niin ”Teukkakin” voi vähän miettiä, että kyllä se aika vaikeaa on. Se on pitkä matka, kun lokakuun alussa alkaa sarja ja syyskuussa training camp. Mennään kymmenen kuukautta päivästä toiseen. Toivotaan, että ”Teukka” ja Carolina pääsevät lähelle ja koittamaan. Pääasia on tietenkin, että saadaan suomalaisia Stanley Cupin voittajia mahdollisimman paljon, hän sanoo.

Jere Lehtisen menneitä finaalivuosia kertaava haastattelu on kuunneltavissa Suplan Stanley Cup Classics -podcastissa.

Viasat ja Viaplay näyttävät Chicagon ja Tampa Bay Lightningin välisen finaalisarjan kokonaisuudessaan torstaina.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.