Näkökulma: NHL-siirtotakaraja oli raju pettymys – yksi kaikkien aikojen tarinoista jäi kirjoittamatta

© Kuva: Getty Images

NHL:n siirtomarkkinoilta puuttuu tämän vuoden takarajalta isot supertähdet. Ei ollut Erik Karlssonin ja Mark Stonen kaltaisia tähtiä, joiden kohtaloa olisi pitänyt jännittää viimeisille hetkille asti. Chris Kreiderkin teki jatkosopimuksen Rangersiin mieluummin kuin olisi jahdannut kannua muualla.

Supertähtien puuttuminen siirtomarkkinoilta oli kuitenkin vain pieni kupru muuten jännittävässä päivässä. Isoin pettymys on Joe Thorntonin tapaus.

San Jose Sharksin ja Dallas Starsin huhuttiin jo pidemmän aikaa olevan tekemässä kaupat kiekkolegendasta. Lopulta siirto jäi kuitenkin toteuttamatta, ja Thornton on päättämässä uransa Sharks-paidassa.

Dallasissa Thornton olisi saanut mahdollisuuden jahdata ikimuistoisen uransa ensimmäistä ja ainoaa Stanley Cupia. Jääkiekko olisi voinut saada historiankirjoihinsa toisen yhtä ikimuistoisen hetken kuin Ray Bourquen mestaruuden melkein 20 vuotta sitten. Tuolloin yksi kaikkien aikojen pakeista ja Boston-legenda siirtyi Colorado Avalancheen mestaruuden kiilto silmissään.

Colorado voitti Stanley Cupin, ja kapteeni Joe Sakic ojensi pystyn välittömästi Bourquelle itselleen. Yksi NHL:n ikimuistoisimmista hetkistä oli, kun Bourque nosti 22 vuoden odotuksen jälkeen Stanley Cupin ilmaan ja hänen poikansa itki liikuttuneena jäällä mukana.

Dallas ei ole tänä vuonna yhtä hyvä kuin Colorado aikanaan. Silti Thornton ei saanut edes mahdollisuutta kruunata uransa sillä ikimuistoisimmalla tavalla. Hän olisi päässyt myös yhdistämään voimansa jälleen kerran Joe Pavelskin kanssa. Jumbo Joe ja Little Joe olivat Sharksin kantavia voimia vuosikaudet.

Mikä siirtokeskusteluissa oikein meni pieleen?

Tähän on kaksi vaihtoehtoa. Joko Dallas Stars ei suostunut maksamaan San Josen pyytämää hintaa, mitä on vaikea kuvitella. Sharks luopui Patrick Marleausta halvalla, miksei se olisi luopunut samaan malliin Thorntonistakin.

Toinen vaihtoehto on, että Thornton itse kieltäytyi siirtymästä Dallasiin. Ehkä hän halusi päättää uransa mieluummin Sharks paidassa kuin jahdata unelmaa vielä kerran.

Joka tapauksessa, yksi NHL-historian hienoimmista tarinoista jäi nyt varmuudella kirjoittamatta.

LUE MYÖS: Näkökulma: Bensaa tankkiin – nämä NHL:n siirtotakarajan myyjä-joukkueet onnistuivat parhaiten


PÄIVÄN VIHJE: COLORADO AVALANCHE – ARIZONA COYOTES

Dominoiko Colorado Arizonaa vastaan ilman ykköstähtiäänkin?