NHL-toimittaja vihjaa: yksi Toronton tähtipuolustajista lähellä jatkosopimusta – ”Vahvistus luvassa ennen siirtotakarajaa”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin GM Kyle Dubas on tulevana kesänä isojen päätösten edessä sen suhteen, miten mies aikoo rakentaa joukkueensa puolustuksen ensi kaudelle.

Nykyisistä runkopakeista viimeistä sopimuskauttaan pelaavat Tyson Barrie, Jake Muzzin, Cody Ceci, sekä Travis Dermott. Näistä kolme ensimmäistä ovat kaiken lisäksi päätymässä kesällä rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi (UFA).

Mediajätti TSN:n asiantuntija Darren Dreger vihjaa tuoreessa Insider Trading -jaksossa Muzzinin olevan tällä hetkellä lähellä jatkosopimusta torontolaisseuran kanssa. Neljä miljoonaa dollaria tästä kaudesta kuittaava 30-vuotias puolustajakolossi saattaa Dregerin mukaan piirtää nimensä jatkopahviin jo ennen siirtotakarajaa.

– Se (sopimus) on yhä lähempänä, muttei vielä valmis. Odotusarvona on, että mikäli hommat kehittyvät halutulla tavalla, Muzzinin sopimuksen pitäisi olla valmiina jo ennen siirtotakarajaa. Leafsillä on tiukka palkkakattotilanne ja he joutuvat jumppaamaan sen kanssa, minkä vuoksi seura tutkailee joitakin eri skenaarioita. Mutta odotusarvo on, että Muzzinin sopimus on valmiina ennen siirtotakarajaa, Dreger vihjaa.

Muzzin siirtyi Torontoon kesken viime kauden Los Angeles Kingsistä. Jykevä, lähes satakiloinen pakkijärkäle on pelannut tällä kaudella toistaiseksi 47 peliä tehoin 3+12=15.

Muiden Leafs-puolustajien jatko on sen sijaan vielä hämärän peitossa. Leafsillä on ensi kauden palkkakatossaan vain 10 miljoonaa dollaria liikkumavaraa, minkä vuoksi Dubasilta lieneekin odotettavissa jopa varsin kovia peliliikkeitä joko siirtotakarajalla, tai viimeistään tulevana kesänä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!