Floridan suomalainen kärkivaraus päätymässä kauppatavaraksi? ”Pelaaja, johon seurat kiinnittävät huomionsa”

© Kuva: Getty Images

NHL:n siirtotakaraja umpeutuu 24. helmikuuta, minkä vuoksi pelaajamarkkinat käyvät juuri tällä hetkellä kuumimmillaan.

The Athletic julkaisi oman listansa prospekteista, joiden pelaajaoikeudet vaihtavat todennäköisimmin omistajaa helmikuun aikana.

Suomalaisista listalle pääsivät Jesse Puljujärvi, Julius Honka sekä Henrik Borgstöm, joista kaksi ensin mainittua kiekkoilevat tällä kaudella kotoisessa Liigassa. Viime kaudella 50 NHL-peliä Florida Panthersin hyökkäyksessä pelannut Borgström puolestaan on esiintynyt taalakaukalossa tällä kaudella vain neljässä pelissä kauden vierähdettyä suurimmaksi osaksi farmiliiga AHL:n puolella.

– Mikäli Florida haluaa tehdä pelaajasiirtoja, Borgström on pelaaja, johon useat seurat kiinnittävät huomionsa. Ei ole vakuuttanut 22-vuotiaana AHL:ssä tehojensa puolesta, mutta mielestäni hän näyttää paremmalta, kuin mitä pelkät tehot osoittavat. Muut seurat pitävät varmasti hänen korkeasta taitotasostaan sekä kyvystään tehdä peliä, vaikkakin hänen luistelunsa onkin varsin keskinkertaista. On osoittanut olevansa myös hyvä alivoimapelaaja. Uskon hänellä olevan kaikki ainekset hyväksi NHL-tason pelaajaksi, The Athleticin Corey Pronman luettelee.

Borgström on Panthersin 1. kierroksen 23. varaus kesältä 2016. Mies on iskenyt tällä kaudella AHL:ssä pelaamissaan 40 pelissä tehot 9+9=18.

LISÄÄ AIHEESTA: TOP 10: Nämä tulevaisuuden lupaukset siirtouhan alla – mukana kolme suomalaista

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!