Patrik Laineen Winnipeg Jets jatkaa pudotuspelipaikan jahtaamista ja elintärkeitä pisteitä on jaossa lauantai-iltana ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan.

Jets on läntisessä konferenssissa sijalla 10. Pudotuspelipaikkaan pitäisi Jetsin saada loppukaudesta kirivaihde päälle, mutta ontuva puolustaminen tekee voittamisesta vaikeaa.

– Siellähän viime kauden jälkeen meni melkein koko pakisto uusiksi. (Tyler) Myers ja (Dustin) Byfuglien olivat isoja pakkeja. Ei ole löydetty korvaajia. Hyökkäyskalustohan Jetsillä on kova, mutta heidän pitäisi sitten tehdä joka ilta niin hitosti maaleja. Puolustamalla niitä mestaruuksia voitetaan, lataa entinen NHL-pakki Sami Helenius NHLSuomi-sivustolle.

Jetsissä suomalainen mielenkiinto ei kohdistu niinkään puolustuspelaamisen tarkkailuun, vaan siihen, millaiset tehot Patrik Laine kunakin iltana tililleen merkkauttaa. 21-vuotias tamperelainenhan sitten niitä kyllä merkkauttaa. Laine iski kauden 20:nnen maalinsa ja uransa 130:nnen osumansa perjantain vastaisen yön NHL-kierroksella Jetsin kaadettua hallitsevan NHL-mestarin St. Louis Bluesin lukemin 4-2.

Samalla hänestä tuli vasta historian toinen NHL:n eurooppalaispelaaja, joka on rikkonut 20 maalin rajapyykin neljästi ennen 22-vuotissyntymäpäiväänsä. Aiemmin siihen on kyennyt vain legendaarinen maalipyssy Jaromir Jagr 90-luvun alussa.

– Ihmiset tuppaavat unohtamaan miten nuori mies Laine vasta on. Junnutähtiä nousee parrasvaloihin, mutta monien lento siellä ei kauaa kestä. Laine ei ole jäänyt yhden kauden ihmeeksi. Kun pelaat yhden todella hyvän kauden, niin odotukset kasvavat ja jos tulee vain ok kausi, niin sitten dumataan. Sitä odotetaan aina, että käyrä olisi koko ajan ylöspäin, mutta eihän sellaista kukaan pysty tekemään, Helenius paaluttaa.

Laine on ollut viime peleissä hyvässä iskussa. Hän on iskenyt viimeiseen seitsemään peliin viisi täysosumaa. Heiluuko verkko taas lauantaina?

Winnipeg Jets – Ottawa Senators lauantaina 8.2. klo 21.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.