Vancouver-luotsi raivona ruotsalaistaiturin telomisesta: ”Juuri tuollaisia taklauksia liiga yrittää saada pois”

© Kuva: Getty Images

Vancouver Canucks kärsi varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa 0-4-tappion Boston Bruinsin vieraana.

Canucksin päävalmentaja Travis Green oli ottelun jälkeen luonnollisesti harmissaan häviöstä, mutta myös joukkueen nuoren tähtihyökkääjän Elias Petterssonin kaltoinkohtelu raivostutti luotsia.

Bruins-puolustaja Matt Grzelcyk taklasi Petterssonia avauserässä todella myöhään vielä sen jälkeen, kun tämä oli jo luopunut kiekosta aikoja sitten. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta.

– Olen niin turhautunut siitä. Kaveri on yksi parhaita nuoria pelaajia koko sarjassa ja häntä taklataan täysin puolustuskyvyttömässä tilanteessa, hän oli luopunut kiekosta jo pari sekuntia aiemmin. Olen katsonut sen useamman kerran videolta, Green vaahtosi The Provincen mukaan ja jatkoi:

– Hän ei mitenkään voinut odottaa tulevansa enää taklatuksi tuolla tavalla. Juuri tuollaisia taklauksia liiga yrittää saada pois ja on todella turhauttavaa minulle valmentajana nähdä kaikkea sitä vääryyttä mitä hän kokee ja mistä ei anneta rangaistuksia. Tiedän ettei hän ole se kaikkein isokokoisin kaveri, mutta se ei tarkoita että siitä voi ottaa hyödyn. Tuosta tilanteesta olisi pitänyt ehdottomasti antaa rangaistus.

Green antoi vastaavanlaisia kommentteja jo Petterssonin tulokaskaudella lokakuussa 2018, kun ruotsalaistaituri sai aivotärähdyksen Florida Panthers-pakki Mike Mathesonin jyräyksen seurauksena.

Tällä kertaa Pettersson ei onnekseen loukkaantunut tilanteessa pahemmin.

Tapaus on nähtävissä alla olevalta videolta.