Tuukka Rask jättää tähdistöottelun väliin perhesyistä – Sami Heleniukselta ymmärrystä: ”Jos rouvalla on kotona naama norsun vulvalla…”

© Kuva: Getty Images

Tähtimaalivahti Tuukka Raskin edustama Boston Bruins matkaa Pittsburghiin ja kohtaa sunnuntaina kolmasti viimeisen vuosikymmenen aikana Stanley Cupin voittaneen Penguinsin.

Rask, 32, olisi ollut ainoa suomalaispelaaja viikon kuluttua lauantaina pelattavassa NHL:n tähdistöottelussa, mutta konkarimaalivahti päätti kieltäytyä kutsusta perhesyihin vedoten.

– Aivan ymmärrettävä syy. Hän on jo tähdistöpelin kokenut ja aika perheen kanssa on kortilla raadollisen pitkän NHL-kauden aikana, tietää itsekin perhearkea rapakon takana vuosia kokenut Sami Helenius.

Yksi painava asia Raskin päätöksen takana on, että Raskin vaimo odottaa perheenlisäystä. Myös Helenius tuli isäksi pelatessaan Pohjois-Amerikassa. Rask on toki isä jo entuudestaan ja hänen pelinsä on timanttisella tasolla, mutta moni nuori pelimies nostaa tasoaan kaukalossa asetuttuaan niin sanotusti aloilleen.

– Kyllä siinä unohti kiekkoasiat, kun palasi hallilta ja vietti aikaa perheen kanssa. Itse tulin isäksi jo 20-vuotiaana. Se (perhe) piti balanssissa. Varsinkin kun oli huonoja hetkiä, niin niitä ei kotona enää murehtinut, Helenius muistelee NHLSuomi-sivustolle.

– Nuoret jätkät, joilla on ollut vähän vauhdikkaampaa elämää, saavat vähän eri perspektiiviä asioihin, rauhallinen arki kotona tuo balanssia elämään ja hallilla taas virtaa riittää. Olen kuullut sellaisen viisaan sanonnan, että kun kotona on mamma tyytyväinen, niin kaikki on hyvin. Jos rouvalla on kotona naama norsun vulvalla, ei mene hyvin hallillakaan, Helenius hymähtää.

Pittsburgh Penguins – Boston Bruins sunnuntaina 19.1. klo 19.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen