NHL:n siirtohuhut käyvät tällä hetkellä tulikuumina. Yksi huhujen keskipisteessä olevista joukkueista on pahoista loukkaantumisista puolustuksensa puolella kärsivä Toronto Maple Leafs.

Kanadalaisseuralta ovat runkopuolustajista sivussa sekä Morgan Rielly että Jake Muzzin. Joukkueen otteluissa onkin nyt nähty puolustajatilanteen kannalta mielenkiintoinen vieras, ilman sopimusta tällä hetkellä oleva konkaripuolustaja Dion Phaneuf.

Yli 1000 NHL:n runkosarjaottelua pitkällä urallaan pelannut Phaneuf on pelannut ison osan mittavasta urastaan juuri Leafsin väreissä toimien mm. seitsemän kauden ajan seuran kapteenina.

Kaikki eivät kuitenkaan ole vakuttuneita Leafsin halusta palkata Phaneufia puolustuksensa täsmävahvistukseksi. Arvostettu sisäpiiritoimittaja Bob McKenzie ei usko Phaneufin vierailun Torontoon liittyvän millään tavoin pelillisiin asioihin.

– Minun on pakko nostaa tämä asia esille. Dion ei ole virallisesti lopettanut uraansa. Hän saattaisi saada tilaisuutensa (pelaajana) jossain muualla, mutta syy siihen, että hänet on nähty Torontossa on se, että hän haluaa tutustua seuran bisnespuoleen ja selvittää, olisiko Brendan Shanahanilla käyttöä miehelle jään ulkopuolisissa tehtävissä. Tämä on syy hänen vierailuunsa, McKenzie uskoo.

Vuosikaudet NHL:n kärkipuolustajiin parhaina päivinään lukeutunut Phaneuf pelasi viime kaudella Los Angeles Kingsin riveissä 67 ottelua tehoin 1+5. Mies ei saanut enää NHL-sopimusta tälle kaudelle.