Toronto Maple Leafsin Auston Matthews on taatusti pidetty pelimies hänen edustamansa joukkueen fanien keskuudessa, toki varmasti muuallakin. Kun pelaaja iski sunnuntaiyönä 3-0-voittoon päättyneessä NY Islanders -pelissä tehot 1+1=2, kaunisteli jenkki omia kotipelien tilastoja entisestään.

Pelaajasta tuli vasta yhdeksäs pelaaja koko NHL:ssä 35 viimeisen vuoden aikana, joka on mättänyt vähintään 21 maalia kauden 20 ensimmäisessä kotipelissä. Yli maali per ottelu on tietysti häikäisevä tahti – etenkin, kun ottelumäärä on jo noinkin iso. Jenkki on jäänyt maaleitta viidessä kotipelissä tällä kaudella.

Legendaariset Alexander Mogilny ja Mario Lemieux takoivat aikoinaan 29 maalia 20 ensimmäisessä kotiottelussa. Suomalaisia ei oheisen listan kärkipäähän nouse.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Auston Matthews is ninth player in the last 35 years to score at least 21 goals through his first 20 home games of a season. #NHLStats

Jos on ollut tällä kaudella tehot 28+23=51 iskenyt yhdysvaltalainen iskussa, niin samaa voi sanoa Maple Leafsistäkin. Joukkue keikkuu itäisessä konferenssissa viidentenä ja edellisen kerran se on jäänyt pisteittä 13. joulukuuta 2019.