Columbus Blue Jackets tiedotti kotisivuillaan eilen, että suomalaisvahti Joonas Korpisalo on valittu NHL:n vuoden 2020 tähdistöotteluun. Se pelataan St. Louisissa 25. tammikuuta.

Upeaa kautta pelaava maalivahti ei kuitenkaan pääse osallistumaan tapahtumaan loukkaantumisen takia. GM Jarmo Kekäläisen johtaman joukkueen maalilla 32 ottelua upein prosentein 91,3 torjunut Korpisalo loukkaantui äskettäin, päättyvän vuoden lopulla Chicago Blackhawks -pelissä.

Columbuksen tulisieluinen luotsi John Tortorella syytti Korpisalon loukkaantumisesta tuomareita ja muita virkamiehiä. Blue Jackets sai pelin lopussa kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin ajan mukamas loputtua. Peli meni lopulta voittolaukauskisaan, jossa suomalainen siis hajosi.

Esimerkiksi tältä videolta näet noin kohdasta 4.25 alkaen, että jatkoaikamaalin hylkääminen meni tuomareilta täysin vihkoon.

– Hän on ollut kuin kivi maalillamme. Toivottavasti kyseessä ei ole mitään vakavaa. Olisimme halunneet ottaa tästä voiton hänelle, hän pelasi jälleen erinomaisesti, kippari Nick Foligno sanoi NHL:n kotisivuilla kehuen keskimäärin 2,49 kutia ottelua kohden taaksensa päästänyttä suomalaista.

Tortorellalla ei ollut kerrottavana suomalaisesta kivoja uutisia seuran kotisivuilla.

– Kyseessä on polvivamma. Korpisalo on sivussa viikkoja. Tämä satuttaa joukkuetta.

Isku on kova pudotuspelipaikoista vääntävälle Blue Jacketsille.

– Hän on vastannut kriitikoille kovalla kädellä. Me olemme aina uskoneet häneen, kippari-Foligno latasi.

Latvialaisduo

Columbuksen maalivahtiduon muodostavat jatkossa hieman yllättäen latvialaiset Elvis Merzlikins ja farmista ylös nostettu Matiss Kivlenieks.

– En ole pystynyt ottamaan häntä (Korpisaloa) aiemmin pois maalilta, vaikka olen halunnut antaa Elvikselle mahdollisuuden. Olemme halunneet nähdä, mikä hän on miehiään, mutta Korpisalo ei ole antanut sitä mahdollisuutta, Tortorella perusteli peluutustaan.

Suomalainen on torjunut tällä kaudella 32 pelissä ja Merzlikins kymmenessä tilastoin 88,9 ja 3,41.

Korpisalon lisäksi Blue Jacketsin farmijoukkue Cleveland Monstersin vahti Veini Vehviläinen koki pettymyksen. Nyt hänellä olisi ollut saumat jopa NHL-debyyttiin, mutta latvialaiskollega Kivlenieksin yllättävä nosto vesitti sen. Suomalaisen tilastot AHL:ssä ovat selvästi paremmat kuin ylös nostetun vahdin.

Tämän jutun tapahtumissa ei kyllä monikaan asia mennyt ihan putkeen näin suomalaislasien läpi katsottuna.