AHL:n parhaaksi puolustajaksikin valitun suomalaislupauksen tie NHL:ään tukossa – asiantuntija: ”Jossain muualla punaista mattoa riittää Valhallaan asti”

© Kuva: Getty Images

AHL:n eliittipuolustaja Sami Niku, 23, pelaa jo kolmatta sesonkiaan farmissa, eikä paikkaa Winnipeg Jetsin riveissä tunnu löytyvän, vaikka näytöt olisivat miten vahvat.

Vuoden 2015 varaustilaisuudessa seitsemännellä kierroksella Jetsiin varattu nuorten maailmanmestari on tällä kaudella pelannut vain yhden ottelun NHL:n puolella. Marraskuun lopulla tullut ylävartalovamma on pitänyt Nikun kuukauden verran sivussa Jetsin AHL-farmijoukkue Manitoba Moosen peleistä, mutta JYP-kasvatin odotetaan palaavan peleihin pian joulutauon jälkeen.

The Athletic -lehden artikkelissa kerrotaan, että Niku todennäköisesti kaupataan piakkoin jonnekin, sillä hänestä ovat lukuisat seurat olleet kiinnostuneita.

– Sitten ollaan kauppatavaraa. Näin se menee. Jossain organisaatiossa saat olla vaikka kuinka helvetin hyvä pelaaja, niin ei vain löydy paikkaa. Sitten jossain muualla punaista mattoa riittää Valhallaan asti, NHL:ssä pitkän uran tehnyt Sami Helenius sanailee NHLSuomi-sivustolle.

Sami Niku on antanut väkevät näytöt jo AHL:ssä. Hänet valittiin tulokaskaudella 2017–18 AHL:n parhaaksi puolustajaksi ja on tälläkin kaudella yksi sarjan tehokkaimmista pakeista. Roolia vain ei tunnu Jetsistä löytyvän. Viime vuonna NHL-pelejä kertyi vyölle 30, mutta tulokassopimuksen viimeisellä kaudella tie ylös vaikuttaa olevan entistä enemmän tukossa.

– Se on raadollinen ammattilaismaailma. Monesti se paikka irtoaa vain loukkaantumisten johdosta tai että kaveri pelaa kehnosti. Top prospecteja siellä ohjeistetaan ja annetaan tietää, mitkä ovat ne vahvuudet, mutta ei ne niitä kaikille ole kertomassa. Sinun pitää itse tietää, mikä on sinun erikoisosaaminen, ja jos et sitä tiedä, voi olla että ovet ovat säpissä ikuisesti, Helenius muistuttaa.

St. Louis Blues – Winnipeg Jets sunnuntaina 29.12. klo 22.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.