Tuoko joulupukki kevääksi uuden peli-ilmeen? Tässä ovat NHL:n syyskauden isoimmat suomalaisflopit

© Kuva: Getty Images

NHL-kausi 2019-20 on tähän mennessä ollut erinomainen suomalaislasein tarkasteltuna. Muun muassa Aleksander Barkov, Patrik Laine ja Joonas Donskoi mättävät pisteitä sellaiseen tahtiin, että henkilökohtaiset ennätykset ovat paukkumassa rikki.

Kaikille syyskausi ei ole kuitenkaan ollut samanlainen menestystarina. Nostimme esiin kolme suomalaista, jotka ovat varmasti toivoneet joulupukilta lisää tehoja loppuun runkosarjaan.

Mikael Granlund, Nashville Predators

Mikael Granlund oli Minnesota Wildin vuosinaan yksi NHL:n vaietuista salaisuuksista. Suomalaishyökkääjä pelasi erinomaisesti kahteen suuntaan ja takoi erinomaisia tehoja kaudesta toiseen.

Siirto Nashvilleen on kuitenkin tehnyt jotain kulta-Miken peli-ilmeelle. Tällä kaudella Granlund on merkkautanut 29 ottelussa ainoastaan tehot 4+8=12. Ketjukavereistakaan homma ei ole jäänyt kiinni, sillä pelikaverit ovat vain parantuneet Minnesota-vuosista. Granlund pelaa myös nykyisen sopimuksensa viimeistä vuotta, joten näyttöjä on tultava, mikäli hän haluaa tienata kärkiketjujen hyökkääjän palkkaa myös jatkossa.

Jesperi Kotkaniemi, Montreal Canadiens

Jesperi Kotkaniemi yllätti monet viime kaudella nousemalla suoraan varaustilaisuudesta Montreal Canadiensin vakiokokoonpanoon. 18-vuotias sentteri takoi erinomaista jälkeä, ja tulokaskauden pistesaldo oli 34.

Tällä kaudella Kotkaniemi on ottanut selvää takapakkia. Vaikka Montreal porskuttaa joukkueena erinomaisessa vireessä, eivät tehot ole tarttuneet Kotkaniemeen. Hän on iskenyt 22 ottelussa tehot 3+2=5, ja parannettava on, mikäli hän ei halua tippua pois NHL-miehistöstä.

Markus Granlund, Edmonton Oilers

Markus Granlundin NHL-ura on vaakalaudalla. Parhaalla kaudellaan suomalaishyökkääjä nakutti 32 tehopistettä Vancouver Canucksissa vain 69 otteluun, mutta Edmonton Oilersissa peli ei ole lähtenyt kulkemaan.

Granlund on iskenyt kauden 30 ottelussa ainoastaan tehot 3+1=4. Hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen, joten jos tehoja ei tule, ura jatkuu todennäköisesti NHL:n ulkopuolella. Edmontonissa olisi roolia tarjolla, jos Granlund onnistuu tilaisuutensa käyttämään.

Lue myös: Kiekkoraamattu: tässä ovat nuorten MM-kisojen vuosikymmenen TOP 10 parhaat pelaajat!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.