Chicago Blackhawks tiedottaa nettisivullaan, että joukkueen apuvalmentaja Marc Crawford pysyy hyllytettynä 2.tammikuuta 2020 asti. Tämän jälkeen kanadalainen palaa jälleen Blackhawksin valmennustiimiin.

Seura siirsi 58-vuotiaan Crawfordin sivuun tehtävistään joulukuun alussa useiden pelaajien syytettyä luotsia kyseenalaisesta käytöksestä valmennusuransa aikana.

– Olemme saaneet tutkimuksissamme selville, että Marc on hakenut itse ammattiapua tullakseen paremmaksi viestijäksi, valmentajaksi ja ihmiseksi. Hän on aloittanut tämän jo 2010 ja on jatkanut terapiaa säännöllisesti siitä lähtien, chicagolaisjoukkue toteaa tiedotteessa.

Myös Crawford itse antoi asiasta oman lausuntonsa.

– Hiljattain aiemmalta vaiheelta valmennusuraani tuli julkisuuteen syytöksiä ja pelaajat kuten Sean Avery, Harold Drunken, Patrick O’Sullivan ja Brent Sopel olivat rohkeita ja kertoivat kokemuksistaan. Olen syvästi pahoillani, että olen loukannut heitä ja esitän vilpittömimmän anteeksipyyntöni aiemmasta käytöksestäni, Crawford toteaa.

NHL:ssä on kuluneella kaudella noussut esiin useita tapauksia, joissa liigan valmentajat ovat käyttäytyneet pelaajiaan kohtaan kyseenalaisella tavalla.

Toronto Maple Leafsista potkut saaneen päävalmentaja Mike Babcockin kerrottiin muun muassa vaatineen aikanaan seuran nuorelta tähtipelaajalta Mitch Marnerilta listaa joukkueen pelaajista ahkerimmasta laiskimpaan ja paljastaneen asian sen jälkeen koko ryhmälle.

Calgary Flamesin päävalmentaja Bill Peters joutui puolestaan eroamaan tehtävästään, kun julkisuuteen tuli tietoa miehen aiemmasta rasistisesta käytöksestä.

Crawford liittyi Blackhawksin valmennustiimiin täksi kaudeksi. Hän on aiemmin toiminut Colorado Avalanchen, Vancouver Canucksin, Los Angeles Kingsin, Dallas Starsin, sekä Ottawa Senatorsin päävalmentajana.

Avalanchen hän luotsasi aikanaan Stanley Cupin voittoon kaudella 1995-96.