NHL:n tulikuuma suomalaishyökkääjä kylvää tuhoa: ”Nyt uppoaa ja tulosta tulee”

© Kuva: Getty Images

Calgary Flames isännöi Carolina Hurricanesia lauantaina kotipesässään Scotiabank Saddledomessa.

Molemmat joukkueet ovat väkevässä vireessä. Calgary porhaltaa peräti seitsemän ottelun voittoputkessa ja se on kerännyt pisteitä yhdeksässä pelissä perättäin.

– Calgaryn kausi kääntyi valmentajan vaihdolla. Geoff Ward ottanut seitsemän pelin mittaisen pestinsä aikana vain voittoja, toteaa Viasatin jääkiekkoasiantuntija Esa Pirnes NHLSuomi-sivustolle.

Hurricanes on kerännyt pisteitä neljässä viime ottelussa. Sabresin kolmen pelin voittoputki katkesi viime kierroksella Vancouverissa koettuun 0-1-jatkoaikatappioon.

Hurricanesin kovan vireen takana on suomalaiskaksikko Sebastian Aho-Teuvo Teräväinen, jonka ketju kylvää tuhoja illasta toiseen. Sebastian Aho etenkin on ollut todella tehokkaalla pelipäällä viime kierroksilla. Ahon saldo 32 ottelussa on 18+11=29 ja Teräväisen 7+24=31. Erik Haula oli ennen loukkaantumistaan erinomaisella pelipäällä takoen 16 ottelussa tehot 8+3=11.

– Aho teki kahteen peliin viisi maalia. Pelaa nyt ylivoimassa maalin edessä, josta on tehnyt muutaman maalin. Kokonaisvaltainen pelaaja, ei ole alkukauteen omien sanojen mukaan mitään muuttanut, mutta nyt uppoaa ja tulosta tulee. Iso apu joukkueelle ollut myös Ahon ketjussa paljon pelanneen Niederreiterin herääminen tehojen muodossa, Pirnes toteaa.

Calgary Flames – Carolina Hurricanes lauantaina klo 23.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen