NHL:n pelaajayhdistys (NHLPA) tiedotti tiistaina, että hyökkääjä Matt Stajan lopettaa pitkän peliuransa.

Stajan pelasi vielä viime kaudella Saksan DEL-liigassa EHC Münchenin riveissä. Tätä ennen 35-vuotias kanadalainen kiekkoili 14 kautta NHL:ssä edustaen Toronto Maple Leafsia sekä Calgary Flamesia.

Puolustuspään mestarina tunnettu sentteri tahkosi NHL:ssä yhteensä huimat 1003 runkosarjaottelua pistein 146+267=413. Pudotuspeleissä Stajanille kertyi 17 ottelua.

Stajanin kanssa Calgary Flamesissa pelannut tähtipuolustaja Mark Giordano antoi entiselle pelitoverilleen tunteikkaat jäähyväiset, jossa ei vältytty pieneltä piikitellyltä.

– Onnittelut yhdelle kaikkien aikojen parhaalle joukkuetoverille, jonka kanssa olen pelannut. ”Staj”, olit todellinen johtaja jäällä, kuin myös sen ulkopuolella – ja olet sitä myös urasi jälkeen. Oli ilo pelata sinua vastaan MTHL-sarjassa, ja sen jälkeen OHL:ssä ja NHL:ssä. Mutta kaikista parasta oli päästä pelaamaan sinun kanssasi Calgary Flamesissa. En voi uskoa, että pelasit 1000 ottelua tuolla mailalla – siinä oli kauhein käyrä ikinä. Nauti eläkkeellä olosta perheesi Katien, Elliotin, Dylanin ja Lolan kanssa. Rakastan teitä, Giordano kirjoitti.

NHLPA

@NHLPA
Congratulations to @MattStajan18, who after 1,003 games played in 14 NHL seasons, retires today with a reputation as an effective two-way centreman and quality teammate wherever he went.

Full announcement and statement from Matt here: ply.rs/AL2c50xqOsO