NHL-sirkus saapuu Tukholmaan, onko erikoisottelu rasite vai ei? – Ossi Väänänen: ”Tässä on monta kulmaa”

© Kuva: Getty Images

Viasatin NHL-studio on siirretty Tukholmaan ja asiantuntijatiimi oli seuraamassa perjantaina sekä Buffalon että Tampa Bayn aamujäitä.

– Aamujäistä nyt on turha vetää liian isoja päätelmiä. Buffalolla vaikutti olevan koko ryhmä askissa, kun taas Tampalla näytti olevan enemmän vapaaehtoinen kokonaisuus. Buffalolla oli tempo kovempi. Havaintona koko kauden jatkumona, Sabres treenasi hymyssä suin, kun taas Tampassa oli selkeästi vakavampaa ilmettä, kuvailee Viasatin asiantuntijana toimiva huikean kiekkouran tehnyt puolustajalegenda Ossi Väänänen.

Buffalolla on peräti kuusi ruotsalaista pelaajaa mukana Tukholmassa; Rasmus Dahlin, Linus Ullmark, Marcus Johansson, Johan Larsson, Victor Olofsson ja Lawrence Pilut. Mukana on myös suomalaiskaksikko Rasmus RistolainenHenri Jokiharju, jotka ovat lähes ”kotitantereellaan”.

Tampa Bayn riveissä ei pelaa kuin yksi ruotsalainen, mutta ringissä on useampi venäläispeluri, jotka saanevat myös tuttuja kasvoja seuraamaan ottelua Tukholmaan.

– Onhan tämä pelaajille todellakin spesiaalihetki. Treeneissä jo faneja sankoin joukoin. Tässä on tosin monta kulmaa ja riippuu pelaajasta, miten sen ottaa vastaan, sillä häiriötekijöitä on paljon. Tulee sukulaisia, kavereita, pitää organisoida lippuja ynnä muuta. Toki seura auttaa niissä, mutta on siinä kaikkea extrasäätöä.

– Ottaako siitä häiriötä vai ei, se on jokaisen pelaajan kohdalla henkilökohtaista. Pelitilanteesta tulee sitten varsinkin ruotsalaisille, ja miksei myös suomalaisille sekä venäläisillekin, vähän spesiaalimpi. Joku voi saada lisää virtaa, jollain voi mennä häiriötekijäpuolelle. He ovat kuitenkin ammattilaisia ja pelanneet kaikenlaisissa otteluissa. Ei varmasti häiriötkään ole ylitsepääsemättömiä, Väänänen pohtii.

Sekä Buffalo että Tampa Bay pelasivat edelliset ottelunsa viime viikonloppuna ja saapuivat hyvissä ajoin Ruotsiin valmistautumaan NHL:n Global Seriesin tuplaotteluun.

– Molemmat joukkueet ovat olleet Ruotsissa aika pitkään, melkein viikon, välttääkseen aikaeron tuomat ongelmat. Ovatko olleet liian pitkään?

– Edellisestä pelistä on kauan aikaa ja saa nähdä onko pelissä hakemista. Siinä on varmasti tekemistä, että saa joukkueen iskuun. Tämä ei ole koutseille ja staffille ihan normisetti valmistaa joukkuetta otteluun. Ottelun alku tulee näyttelemään isoa roolia, ennakoi Väänänen.

Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning perjantaina Ericsson Globessa klo 21.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa Ossi Väänänen ja kumppanit aloittavat ennakkopelit klo 20.30.

Kimmo Mäkinen


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)