NHL-seura Buffalo Sabresin rinkiin kuuluva alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Ukko-Pekka Luukkonen ei ole pelannut tällä kaudella missään.

Sabresin juhannuksen 2017 kakkoskierroksen 54. varaus on ollut sairastuvalla, mutta nyt todennäköisesti AHL-joukkue Rochester Americansissa kautensa aloittavasta torjujasta on viestittävinä iloisempia uutisia. Pelaaja valotti Democrat & Chronicle -lehdelle tuoreita tuntemuksiaan.

– On todella mukavaa vetää normaalit treenit ja olla tämän joukkueen mukana jäällä taas. Edellisistä treeneistä on pitkä aika. Olen innoissani ja odotan, että pääsen pelaamaan.

AHL-porukan väliaikainen päävalmentaja Gord Dineen kertoi muun muassa, että Luukkosen annetaan nyt osallistua pelitilannetreeneihin. Hän kehui myös suomalaisen toimintoja.

– Luukkonen on tehnyt kuntoutusta kaukalon ulkopuolella. Olemme maltillisia hänen kanssaan. Hänen terveytensä on tärkeysjärjestyksessä ykkönen, luotsi jatkoi.

Aikataulussa

Americansin GM Randy Sexton ilmoitti huhtikuun lopulla NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan, että Luukkosen odotettiin tuolloin selviytyvän lonkkaleikkauksesta kuudessa kuukaudessa. Vahdin tervehtyminen on siis prikulleen aikataulussa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä hänen ensiesiintymiseensä Bellevillessä, ja odotamme hänen tekevän vahvan paluun treeneihin, kun hän pääsee aloittamaan kuntoutusjaksonsa, Sexton lisäsi.

Luukkoselta on vaadittu loukkaantumisen aikana tietysti pitkää jännettä.

– Se oli hidas prosessi. Buffalossa tehtiin harjoitusleirin aikana todella hyvää työtä.

Suomalaisvahti pelasi viime kaudella OHL:ssä Sudbury Wolvesin paidassa kaikkiaan 61 ottelua sekä päälle yhden pelin AHL:ää Rochesterissa. Lisäksi vyölle kertyi maajoukkuepelejä.

– Se auttaa, että pelasin täällä viime kaudella yhden ottelun.

Alkavalla kaudella Luukkonen saattaa pelata otteluita jopa NHL:n puolella. The Athletic povasi tätä syyskuussa.

– Sabres ei aio hoputtaa 20-vuotiasta lupaustaan (NHL:ään). Hän tulee aloittamaan Andrew Hammondin parina Americansissa. Sabresin puolella Carter Huttonilla on alkamassa toinen tämän kolmivuotisesta sopimuksesta ja Linus Ullmark yrittää yhä sementoida NHL-statuksensa.

– Mikäli Luukkonen kuitenkin jatkaa upeita otteitaan ja mikäli Sabres tippuu taas pudotuspelivauhdista, hän tulee saamaan näyttöpaikan loppukaudella.