Nuorten suomalaisten kiekkoilijoiden esiinmarssi maailman kovimmassa kiekkoliiga NHL:ssä jatkuu.

Kaapo Kakko, 18, ilahdutti New Yorkissa harjoituskauden treenipelien huimilla tehoillaan ja nousi saman tien Rangersin kakkosketjuun.

– Jälleen saa ihailla, kun Suomi tuottaa nuoria pelaajia. He ovat iästään huolimatta niin valmiita. Kropan kuin kaikkien ominaisuuksien puolesta Kakko on täysin valmista kauraa pelaamaan NHL:ää. Tuntuu itseluottamus olevan kohdallaan hänelläkin. On se hienoa, kun sellainen tietynlainen nöyristely on suomalaisilta loppunut. On sellaista tervettä itseluottamusta, joka keikkuu ylimielisyyden rajamailla. Vähän kuten hulluuden ja nerouden hämyinen raja, sanailee NHL:ssa pelannut Viasatin asiantuntija Ossi Väänänen NHLSuomi-sivustolle.

Rangers on aloittanut kautensa kahdella voitolla, mutta Kakon tehosaldo on vielä NHL:ssä avaamatta. Kausi on kuitenkin pitkä.

– Kakolle tämä on ensimmäinen NHL-kausi. Tulee varmaan vähän puskista, miten raadollista se arki on, kun se alkaa menemään keskikaudelle. Se on tiukkaa puurtamista. Siinä on haastetta henkisesti ja fyysisesti, toteaa Väänänen kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Rangers sai kaapattua kesällä kuumimman vapaan agentin Artemi Panarinin riveihinsä. Lisäksi Rangers hankki tehopakki Jacob Trouban Winnipegistä. Panarin on aloittanut vahvasti Rangersin ykkösketjussa Mika Zibanejadin rinnalla. Kolmikko Zibanejad-Panarin-Trouba on Rangersin tehopörssissä kolmella ensimmäisellä sijalla.

– Rangers on tällä kaudella yksi NHL:n mielenkiintoisimmista joukkueista. Sinne tuli viihdearvoa oikein roppakaupalla, kun Trouba ja Panarin saapuivat joukkueeseen. Nämä pari artistia tuo X Factoria peliin, Väänänen myhähtää.

NY Rangers – Edmonton Oilers lauantaina 12.10. klo 20.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.