Winnipeg Jetsin harjoituskaudella paikkaa NHL:ssä tavoitteleva suomalaisduo Joona LuotoVille Heinola ihastuttaa rapakon takana. Ensiksi mainittu jäi yöllä pisteittä Jetsin 5-4-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -ottelussa, Heinola puolestaan saalisti yhden syöttöpinnan todella näyttävän nousun päätteeksi tähän tapaan.‌

Luoto pelasi ottelussa vajaat 11 minuuttia tehotilaston jäädessä lukemiin -1.

Koska kumpikaan pelaaja ei ole luutinut ulkomailla ennen alkavaa kautta, voitaneen kummastakin käyttää sanaa suomalaissensaatio.

Jos vielä loppukesästä näytti siltä, että Tapparasta tullut hyökkääjä Luoto aloittaisi pelinsä AHL:n puolella, niin on tilanne päässyt nyt kääntymään päälaelleen totaalisesti. Sen myönsi Jets-valmentaja Paul Maurice The Athleticille.

– Hän kamppailee joka tilanteessa ja joka vaihdossa. Hän ei anna itsensä väsyä. Samalla hän näyttää pelaajalta, joka on oppinut kaikki vaikeat asiat jäällä. Hän on mukana ryhmässä, josta kokoonpanot kootaan.

Tapparassa parilla viime runkosarjakaudella tehot 8+8=16 iskenyt Luoto on taitava ja samalla fiksu. Maurice muotoili niin, että pelaaja tajuaa sen, ettei hänen tule yrittää askissa mitään epäoleellista.

– Hän on oppinut meidän keskusteluista hyvin asiat, joita me häneltä toivomme näkevämme. Ja hän toteuttaa näitä asioita joka ilta.

– Hän on vahva laidoissa, pelaa mailalla hyvin, pystyy kamppailemaan ja blokkaamaan laukauksia. Me tarvitsemme kaikkea tätä.

Heinolakin Pohjois-Amerikkaan?

Alkavalla kaudella toteen voi käydä myös se, että Heinola löytyy jostain muualtakin kuin Suomen Päijät-Hämeestä.

Wild-pelin selostaja kehui pakin yön pelin maalisyöttöä.

– Hieno työ Heinolalta, ottelun selostaja kuvaili.

Lukossa ihastuttanut puolustaja kellotti peliaikaa reilun vartin plusmiinus-saldon jäädessä nollille. Sekä Heinola että Luoto saivat vastuuta niin yli- kuin alivoimalla.

– Ohhoh. Antakaa NHL-paikka Ville Heinolalle. Olen varoitellut tästä jo pidempään Winnipegin harjoituskaudella, Murat Ates twiittasi.