[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Kauden 2018-19 Calgary Flames oli todellinen runkosarjan sensaatio, kun joukkue voitti 107 pisteellään ylivoimaiseen tyyliin läntisen konferenssin. Tuhkimotarina sai kuitenkin synkän lopun, kun joukkue putosi pudotuspeleistä jo ensimmäisellä kierroksella hävittyään Colorado Avalanchelle nöyryyttävästi otteluin 1-4.

Flamesia koko runkosarjan kantanut Johnny Gaudreaun johtama ykkösketju vaipui pudotuspeleissä täysin horrokseen, eikä myöskään Norris-palkinnon voittanut Mark Giordano pystynyt auttamaan joukkuetta. Karua kuvaa kertoo se, että runkosarjassa 99 pistettä nakuttanut Gaudreau onnistui kirjaamaan pudotuspeleissä vain yhden syöttöpisteen.

Vaikka Flamesin kaudesta saattoi jäädä monelle karvas maku suuhun, oli joukkueen esitys kokonaisuudessaan toiveita herättävä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

 

(Kuva: Getty Images)

Mike Smith (Edmonton Oilers)
Maalivahti, 37-vuotta

Todella kokenut maalivahti on pelannut jo uransa parhaimmat kaudet. Smith pelasi viime kaudella tilastojen valossa yhden uransa heikoimmista kausista. Kanadalainen esiintyi 42 ottelussa torjuntaprosentilla 89,80. Taistelee tulevalla kaudella Edmonton Oilersin ykkösmaalivahdin roolista Mikko Koskisen kanssa.

(Kuva: Getty Images)

Garnet Hathaway (Washington Capitals)
Laitahyökkääjä, 27-vuotta

Hathaway on kypsynyt vanhemmalla iällä NHL-tason pelaajaksi. Fyysisestä pelityylistään tunnettu laitahyökkääjä sai viime kaudella vakiinnutettua paikkansa NHL-kokoonpanossa.

Hyvä alivoimapelaaja, joka hoitaa alempien ketjujen roolinsa mallikkaasti. Sai unelmasopimuksen (nelivuotinen) Washington Capitalsiin.

(Kuva: Getty Images)

Oscar Fantenberg (Vancouver Canucks)
Puolustaja, 27-vuotta

Kokonaisvaltalainen puolustaja kiekkoili viime kaudella Flamesissa vain 15 ottelun ajan, sillä hän edusti vielä alkukaudesta Los Angeles Kingsiä.

Ruotsalaispuolustaja on pelannut NHL:ssä vasta alle 100 ottelua. Fantenberg on vahva kahden suunnan puolustaja, joka omaa kovan laukauksen. Isompi rooli tarjolla Vancouver Canucksissa?

(Kuva: Getty Images)

James Neal (Edmonton Oilers)
Laitahyökkääjä, 32-vuotta

Parhaalla kaudellaan 40 maalia tykittänyt James Neal oli viime kaudella hukassa. Kanadalainen iski koko kauden aikana ainoastaan seitsemän osumaa ja hänen otteitaan kritisoitiin läpi talven.

Heikosta kaudesta huolimatta kaikki tietävät Nealin vaarallisuuden hyökkäyspäässä. Ehkäpä Connor McDavid saa kanadalaisen palaamaan tasolleen?[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Cam Talbot (Philadelphia Flyers)
Maalivahti, 32-vuotta

Kokeneen kanadalaismaalivahdin viime kausi oli kaikkea muuta kuin helppo. Mikko Koskinen syrjäytti Talbotin pois Edmonton Oilersin ykkösmaalivahdin tontilta, ja lopulta mies kaupattiin Philadelphia Flyersiin. Uudessa joukkueessa vastuuta ei kuitenkaan herunut kuin neljän ottelun verran ja torjuntaprosentti oli näissä otteluissa heikko 88,10.

Talbot hakee nyt uralleen uutta nostetta liekkipaidoissa, mutta viime kausi jätti kanadalaisen ympärille paljon kysymysmerkkejä.

(Kuva: Getty Images)

Milan Lucic (Edmonton Oilers)
Laitahyökkääjä, 31-vuotta

Edmonton Oilersin leirissä huokaistiin helpotuksesta, kun seura sai kaupattua ylipalkatun Lucicin uusiin maisemiin.

31-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella NHL-uransa heikomman kauden, eikä hän saalistanut 79 ottelussa kuin 20 tehopistettä. Lucicin vauhti ei meinaa enää riittää NHL-tasolle. Rasite myös Flamesille?[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Juuso Välimäki
Puolustaja, 20-vuotta

Juuso Välimäki yllätti viime kaudella monet, kun hän murtautui Calgary Flamesiin pelaavaan kokoonpanoon. Suomalaispuolustaja esiintyi NHL:n puolella 24 ottelussa tehopistein 1+2. Enemmänkin vastuuta olisi ollut tarjolla, mutta loukkaantuminen sotki tulokaskautta.

Tulevalla kaudella Välimäkeä ei nähdä ainakaan alkutalvesta kaukalossa lainkaan, sillä hän joutui elokuussa polvileikkaukseen, josta toipuminen kestää vielä pitkään.

Takaiskuista huolimatta nuorella suomalaispuolustajalla on edessään upea tulevaisuus NHL:ssä. Rauhallinen, älykäs ja loistava kiekonkäsittelijä on tärkeä osa Flamesin tulevaisuutta.

 

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

[/vc_column_text][vc_column_text]Flames-nimi tulee seuran alkuperäisen kotikaupungin Atlantan polttamisesta Yhdysvaltain sisällissodan aikana.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Bill Peters (2. kausi)

Peters sai Flamesin viime kaudella huimaan lentoon, kun joukkue marssi lopulta Tyynenmeren divisioonan voittoon. Pudotuspeleissä tie nousi kuitenkin pystyyn heti ensimmäisellä kierroksella.

Kokeneen valmentajan pelitapa nojautuu vahvaan kiekkokontrollipelaamiseen, jossa peliväline pyritään pitämään mahdollisimman paljon oman alueen ulkopuolella. Riistoihin pyritään nopeasti, jotta tuttu hyökkäysmylly saadaan jälleen pyörimään.

Petersillä on jälleen kasassa erinomainen materiaali, jolla on kaikki mahdollisuudet hyvään kauteen. Vuoden kypsempi ryhmä on nyt entistä valmiimpi kevään peleihin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569499473357{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Johnny Gaudreau

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

26-vuotias Johnny Gaudreau on yksi NHL:n parhaimmista laitahyökkääjistä. Yhdysvaltalainen pelasi viime kaudella huippukauden, kun hän saalisti runkosarjassa hurjat 99 tehopistettä. Tulevalla kaudella Gaudreau saattaa ylittää ensimmäisen kerran jopa 100 tehopisteen rajapyykin.

Pienikokoinen (175 cm) hyökkääjä kykenee tekemään kaukalossa uskomattomia suorituksia illasta toiseen. Huipputaitava Flames-tähti omaa myös kovan laukauksen. Pystyy kääntämään tiukkoja otteluita joukkueensa hyväksi. Voi siivittää Flamesin pitkälle kevään peleihin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1569585297090{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Oliver Kylington

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Kuva: Getty Images)

Calgary Flamesin organisaatioon neljä kautta sitten siirtynyt 22-vuotias ruotsalainen pääsi vihdoin viime kaudella maistamaan ensimmäistä kertaa NHL-vauhtia. Hän pelasi runkosarjassa 38 ottelua summaten tehopisteet 3+8.

Kylington voi hyvinkin olla Flamesin takalinjojen seuraava kiekollinen johtaja. Loistavat luistelutaidot omaava nuorukainen voi päästä jo tällä kaudella ylivoima-ajan makuun Flamesin nimekkäästä puolustuksesta huolimatta.

Kylington aloittaa kautensa näillä näkymin kolmannessa pakkiparissa toisen ruotsalaisen Rasmus Anderssonin vierellä. On kuitenkin olemassa mahdollisuus, että riskialtis pakkipari hajoitetaan kesken kauden, joten Kylingtonille voisi aueta mahdollisuus päästä pelaamaan jopa ajoittain Mark Giordanon tai Travis Hamonicin rinnalla.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 5

Läntisen konferenssin mestari on jälleen valmis taistelemaan kärkisijoista. Nuoressa Flames-joukkueessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia kesän aikana, joten ilman suuria yllätyksiä seuran tulisi napata pudotuspelipaikka jälleen ilman ongelmia.

Flamesin runkosarjaa helpottaa se, että heidät on sijoitettu Pacific divisioonaan, joka on NHL:n ylivoimaisesti huonoin. Flames pääsee kohtaamaan useaan otteeseen Los Angeles Kingsin, Anaheim Ducksin, Arizona Coyotesin ja Vancouver Canucksin kaltaisia ”ei niin nimekkäitä” joukkueita, joten pisteitä ropisee väkisinkin.

Se minkä takia Flames ei ole lännen suurimpia suosikkeja on se, että joukkueen maalivahtitilanne sisältää suuria kysymysmerkkejä. Oletettu ykkösvahti David Rittich ei ole ainakaan vielä vakiinnuttanut paikkaansa NHL:n tähtivahtikaartiin, eikä seuraan siirtynyt Cam Talbot ole pelannut kelvollisesti sitten kauden 2016-17.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Johnny Gaudreau Sean Monahan Elias Lindholm
Matthew Tkachuk Mikael Backlund Michael Frolik
Milan Lucic Derek Ryan Andrew Mangiapane
Sam Bennett/Dillon Dube Mark Jankowski Austin Czarnik

 

Puolustajaparit:

Mark Giordano – T.J. Brodie
Noah Hanifin – Travis Hamonic
Oliver Kylington – Rasmus Andersson

Maalivahdit:

David Rittich
Cam Talbot[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=30 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTNFJTBBZnVuY3Rpb24lMjBnZXRBZ2UlMjhkYXRlU3RyaW5nJTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwdG9kYXklMjAlM0QlMjBuZXclMjBEYXRlJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwYmlydGhEYXRlJTIwJTNEJTIwbmV3JTIwRGF0ZSUyOGRhdGVTdHJpbmclMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBhZ2UlMjAlM0QlMjB0b2RheS5nZXRGdWxsWWVhciUyOCUyOSUyMC0lMjBiaXJ0aERhdGUuZ2V0RnVsbFllYXIlMjglMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBtJTIwJTNEJTIwdG9kYXkuZ2V0TW9udGglMjglMjklMjAtJTIwYmlydGhEYXRlLmdldE1vbnRoJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwaWYlMjAlMjhtJTIwJTNDJTIwMCUyMCU3QyU3QyUyMCUyOG0lMjAlM0QlM0QlM0QlMjAwJTIwJTI2JTI2JTIwdG9kYXkuZ2V0RGF0ZSUyOCUyOSUyMCUzQyUyMGJpcnRoRGF0ZS5nZXREYXRlJTI4JTI5JTI5JTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwYWdlLS0lM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlN0QlMEElMjAlMjAlMjAlMjByZXR1cm4lMjBhZ2UlM0IlMEElN0QlMEElMEF2YXIlMjBiZGF5cyUyMCUzRCUyMGRvY3VtZW50LmdldEVsZW1lbnRzQnlDbGFzc05hbWUlMjglMjJjb2x1bW4tNSUyMiUyOSUzQiUwQSUwQWZvciUyOHZhciUyMGklMjAlM0QlMjAxJTNCJTIwaSUyMCUzQyUyMGJkYXlzLmxlbmd0aCUzQiUyMGklMkIlMkIlMjklMjAlN0IlMEElMjAlMjB2YXIlMjBiZGF5JTIwJTNEJTIwZ2V0QWdlJTI4YmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTC5zbGljZSUyODAlMkMxMCUyOS5zcGxpdCUyOCUyNy4lMjclMjkucmV2ZXJzZSUyOCUyOS5qb2luJTI4JTI3JTJGJTI3JTI5JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwYmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTCUyMCUzRCUyMGJkYXklM0IlMEElN0QlMEElMEF2YXIlMjBmbGFncyUyMCUzRCUyMGRvY3VtZW50LmdldEVsZW1lbnRzQnlDbGFzc05hbWUlMjglMjJjb2x1bW4tMiUyMiUyOSUzQiUwQWZvciUyOHZhciUyMGklMjAlM0QlMjAxJTNCJTIwaSUyMCUzQyUyMGZsYWdzLmxlbmd0aCUzQiUyMGklMkIlMkIlMjklMjAlN0IlMEElMjAlMjB2YXIlMjBmbGFnJTIwJTNEJTIwZmxhZ3MlNUJpJTVELmlubmVySFRNTCUzQiUwQSUyMCUyMGZsYWdzJTVCaSU1RC5pbm5lckhUTUwlMjAlM0QlMjAlMjclM0NpJTIwY2xhc3MlM0QlMjJmbGFnJTIwJTI3JTJCZmxhZyUyQiUyNyUyMiUyMGFyaWEtaGlkZGVuJTNEJTIydHJ1ZSUyMiUzRSUzQyUyRmklM0UlMjclM0IlMEElN0QlMEElM0MlMkZzY3JpcHQlM0U=[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]