[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1568790425252{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

Winnipeg Jetsin viime kausi jäi selkeäksi pettymykseksi. Joukkue lähti tavoittelemaan mestaruutta aiempien vuosien pudotuspelimenestyksen rohkaisemana, mutta tie tyssäsi jo ensimmäisellä kierroksella.

Joukkueen kakkossentterin paikka jäi yhä täyttämättä. Bryan Little pelasi pääosan kaudesta Patrik Laineen rinnalla, eivätkä kemiat parantuneet aiemmista vuosista. Siirtotakarajalla Winnipeg hankki Kevin Hayesin, mutta sentteri ei ollut onnistunut rekrytointi, ja Haeys siirtyikin kesällä vapaana agenttina Philadelphia Flyersiin.

Yksilötasolla kausi oli erityisen vaikea Patrik Laineelle. Suomalaistykki iski suurimman osan maaleistaan marraskuussa, mutta koko vuoden saldo jäi laihaksi. Täydessä runkosarjassa Laine merkkautti tehot 30+20=50.

Myös Nikolaj Ehlersin kausi oli vaikea. Tanskalaisnuorukainen nakutti 62 otteluun vain tehot 21+16=37 ja jäi selvästi aiempien vuosien pistetahdistaan.[/vc_column_text][vc_column_text]Vapaata tekstiä siitä, miten viime kausi sujui.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Jacob Trouba (New York Rangers)
Puolustaja, 25 vuotta

Jacob Trouban kauppaaminen oli ennustettavia jo vuosia etukäteen. Winnipegillä ei ollut yksinkertaisesti varaa pitää nuorta tähteään. Vaihtokaupassa seura sai halvemman Neal Pionkin. Harmillisesti Trouba pelasi Winnipegissä juuri uransa parhaan kauden, joten menetys on tuntuva. Puolustaja nakutti täydessä runkosarjassa 50 tehopistettä.

Kuva: Getty Images

Tyler Myers (Vancouver Canucks)
Puolustaja, 29 vuotta

Tyler Myers on kaukana parhaiden vuosiensa tasosta. Puolustaja on hidastunut huomattavasti, ja tämä johtaa toistuviin paniikkiratkaisuihin omassa päässä. Myersin pitäminen olisi käynyt kalliiksi Winnipegille. Vancouver nimittäin nappasi puolustajan riveihinsä 6 miljoonan dollarin vuosipalkalla ja viiden vuoden mittaisella sopimuksella.

Kuva: Getty Images

Brandon Tanev (Pittsburgh Penguins)
Laitahyökkääjä, 27 vuotta

Brandon Tanev oli erinomainen alempien ketjujen työmyyrä Winnipegille. Korvaajaa hänelle haetaan omista juniorilupauksista. Kristian Vesalainen on todennäköisin nimi täyttämään Tanevin jättämää aukkoa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Neal Pionk (New York Rangers)
Puolustaja, 24 vuotta

Neal Pionkilla on vielä paljon opittavaa NHL-tason puolustuspelaamisesta. Luistelun ja mailataituruuden osalta puolustaja on kuitenkin erinomaisella tasolla. Häneltä nähtiin viime kaudella upeita yksilösuorituksia New York Rangersissa. Tehopisteitä kertyi 26 kappaletta, mutta potentiaalia paljon suurempiinkin lukemiin on. Pionk istuu erinomaisesti etenkin Jetsin tulivoimaisiin ylivoimakoostumuksiin.

Kuva: Getty Images

Gabriel Bourque (Colorado Avalanche)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Gabriel Bourque on kokenut alempien ketjujen hyökkääjä, jolta ei kannata odottaa ihmeitä. Toisinaan väläyttelevä Bourque on turvallinen valinta alempiin ketjuihin. Hän kisaa samoista pelipaikoista Winnipegin nuorten lupausten kanssa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Image

Patrik Laine
Laitahyökkääjä, 21-vuotta

Nuori suomalaistähti on tällä hetkellä ilman sopimusta, mutta hänen odotetaan jatkavan Jetsissä myös ensi kaudella.

Laineen ensimmäiset vuodet ovat olleet värikkäitä – ja niihin on mahtunut paljon tapahtumia. Suomalaishyökkääjä on pyssyttänyt kolmessa kaudessa huimat 110 runkosarjamaalia ja enemmänkin voisi olla kasassa, jos nuorukainen olisi säästänyt takaiskuilta, kuten aivotärähdykseltä.

Laine on maailman vaarallisimpia maalipyssyjä, vaikkakin viime kaudella otteet ailahtelivat liikaa. Suomalaistähdeltä on kuitenkin lupa odottaa kovaa tulosta myös tällä kaudella. Isoa osaa näyttelee myös sentteri, jonka vierelle Laine tullaan istuttamaan.

(Kuva: Getty Images)

Sami Niku
Puolustaja, 22-vuotta

Nuori suomalaispuolustaja aloittaa tulokassopimuksensa viimeisen kauden Jetsin organisaatiossa. Niku on ollut positiivinen ilmestys heti saapumisestaan lähtien, muttei ole vielä pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:n puolella. Tällä kaudella siihen on kuitenkin loistavat mahdollisuudet, sillä Jetsin alakerta on kokenut kesän aikana kovia menetyksiä.

Kiekollisista taidostaan tunnettu Niku on viihdyttävä pelaaja, jonka jopa uhkarohkea pelityyli saa välillä hien katsojille otsalle. Itseluottamusta täynnä oleva suomalainen tekee yhä liikaa virheitä, mutta kehityskäyrä osoittaa jyrkästi ylöspäin.

(Kuva: Getty Images)

Kristian Vesalainen
Laitahyökkääjä, 20-vuotta

Huippulupaava hyökkääjä siirtyi viime kaudeksi Jetsiin, mutta pelasi suurimman osan kaudestaan lainalla Jokereissa. KHL-lainasta huolimatta Vesalainen ehti pelaamaan NHL:ssä sekä AHL:ssä.

Nuoren hyökkääjän odotetaan pelaavan tällä kaudella paljon NHL:ssä, mutta harjoituskauden esitykset eivät ole olleet mairittelevia. Vesalainen on kuitenkin monikäyttöinen pelaaja, josta voi olla Jetsille hyötyä etenkin tässä vaiheessa, kun Patrik Laineella ja Kyle Connorilla ei ole vielä sopimuksia. Läpimurtoa saadaan kuitenkin vielä odotella?

(Kuva: Getty Images)

Ville Heinola
Puolustaja, 18-vuotta

Vasta 18-vuotias Heinola on ollut yksi NHL:n harjoituskauden sensaatioista. Suomalaispuolustaja on lyönyt harjoitusleirin aikana sellaiset näytöt tiskiin, ettei NHL-paikkakaan olisi enää iso yllätys. Heinola on saanut valtavasti kehuja niin Jetsin tähtipelaajilta kuin päävalmentaja Paul Mauricelta. Tulevaisuus näyttää enemmän kuin kirkkaalta, vaikkei pelaisikaan vielä tarunhohtoisessa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

[/vc_column_text][vc_column_text]Monien kiekkofanien kritisoima Bryan Little on ollut modernin Winnipeg Jetsin tärkeimpiä pelaajia sinä aikana. Hän on koko seuran pistepörssin kolmosena tehoilla 147+220=371.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Paul Maurice (7. kausi)

Paul Maurice on saanut olla pitkän pätkän Winnipegin peräsimessä, vaikka tulokset ovat jääneet laihoiksi. Joukkue on päässyt toistuvasti pudotuspeleihin, mutta mestaruuspaineet alkavat olla jo kovat.

Viime kauden tappio ensimmäisellä kierroksella oli erityisen musertava. Joukkue on jo huonontunut viime kaudesta palkkakattopaineiden vuoksi, ja menestysikkuna alkaa umpeutua. Tulosta on pikkuhiljaa tultava, tai jakkara Mauricen alla alkaa horjua.

Maurice on erityisesti saanut kritiikkiä Bryan Littlen suosimisesta. Kakkosketju on ollut joukkueen heikko kohta jo vuosikausia, mutta asialle ei ole saatu tehtyä mitään. Ongelma on nyt kärjistynyt Patrik Laineen julkiseen valitusryöppyyn.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1568793757930{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Blake Wheeler

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Blake Wheelerin maine Pohjois-Amerikan mediassa on kokenut täyskäännöksen runsaassa vuodessa. Vielä hetki sitten häntä pidettiin yhtenä NHL:n parhaista johtajista. Nyt Wheelerin on raportoitu olevan liian ankara joukkueen nuoremmille tähdille. Joukkuekavereiden suusta kritiikkiä ei ole kuultu.

Oli totuus mikä tahansa, Wheeler johtaa kiistatta joukkojaan jäällä. Hänen namupassinsa ovat yksi Jetsin maagisen ylivoiman ykkösaseista. Viime kaudella isokokoinen hyökkääjä merkkautti 82 ottelussa tehot 20+71=91.

Ensi kaudella Wheelerillä on vielä paljon näytettävää. Winnipegin ikkuna mestaruuden voittamiseen on jo sulkeutumassa, ja seura joutui jo nyt luopumaan monista tähdistään palkkakatto-ongelmien vuoksi. Ykköstähdeltä vaaditaan entistä enemmän.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1568795757767{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Kristian Vesalainen

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kristian Vesalaisen viime kausi jäi pettymykseksi. Suomalaislupaus teki yllättävän ratkaisun ja siirtyi KHL:ään tiputtuaan Pohjois-Amerikassa farmiin.

Jokereissa Vesalainen nakutti 31 ottelussa tehot 6+11=17. Kauden loppua kohden hän jäi aina vain pienemmälle vastuulle.

Jälleen Vesalainen kisaa viimeisistä pelipaikoista Winnipegin NHL-joukkueesta. Harjoitusleireiltä on kuitenkin kantautunut lupaavia tietoja, joiden perusteella Vesalainen on ottanut askeleita eteenpäin.

Suomalaisella riittää taitoa ja potentiaalia nousta isoonkin rooliin Winnipegissä. Kun sopimusneuvottelut Patrik Laineen ja Kyle Connorin kanssa venyvät, voi Vesalainen päästä kokeilemaan jopa ykköskentässä Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin kanssa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 8

Winnipeg on selvästi heikentynyt aiemmista kausista. Joukkueen puolustus on kokenut kovimman kolauksen, kun Jacob Trouba ja Tyler Myers jättivät joukkueen.

Neal Pionk on erinomainen korvaaja, mutta hän on pelaajatyypiltään aivan erilainen. Järeistä ja isokokoisista puolustajista myös Dustin Byfuglienin NHL-uran jatko on vaakalaudalla. Kokenut puolustaja pitää ainakin väliaikaisesti taukoa jääkiekosta. Vielä ei ole varmuutta, pelaako hän ensi kaudella.

Hyökkäyskalusto Winnipegillä on edelleen kovassa iskussa, kunhan Kyle Connor ja Patrik Laine saadaan kiinnitettyä jatkosopimuksiin. Isoin ongelma hyökkäyksessä on edellisiltä kausilta tuttu: kakkossentteri puuttuu. Bryan Little olisi joukkueelle vahva kolmossentteri, mutta kakkosketjussa peli nuorten ketjukavereiden kanssa on hirvittävää katseltavaa.

Joukkue toivoo onnistumisia nuorilta pelaajiltaan. Patrik Laineen paluu varjojen mailta voisi tarkoittaa kaudessa 20 maalia lisää, mikä näkyisi myös sarjapisteissä. Silti Winnipegin puolustuskalusto vuotaa pahemman kerran, eikä edes Laineen onnistuminen riitä kompensoimaan oman pään reikiä.

Winnipeg tulee ottamaan askeleen takapakkia viime kaudesta. Joukkueen vahva runko riittää kuitenkin nappaamaan paikan pudotuspeleistä, ja Jets saa toisen lännen villikortti-paikoista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Kyle Connor Mark Scheifele Blake Wheeler
Nikolaj Ehlers Bryan Little Patrik Laine
Matthew Perreault Adam Lowry Jack Roslovic
Gabriel Bourque Andrew Copp Andrei Chibisov

 

Puolustajaparit:

Josh Morissey – Dustin Byfuglien
Dimitri Kulikov – Neal Pionk
Sami Niku – Nathan Beaulieu

Maalivahdit:

Connor Hellebuyck
Laurent Brossoit[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=56 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]